BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBursa'nın kırsalına 40 milyon liralık hibe----

Bursa'nın kırsalına 40 milyon liralık hibe

Bursa'nın kırsalına 40 milyon liralık hibe
03 Eylül 2019 - 11:03 www.finansgundem.com

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2018 yılında Türkiye genelinde 12 bin projeye 2,76 milyar lira kaynak aktarılırken, Bursa’da da 146 projeye 40,6 milyon lira hibe ödemesi yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın tanıtım toplantısı Bursa’da yapıldı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Türkiye genelinde 2018 yılı sonu itibariyle yaklaşık 12 bin projeye 2,76 milyar lira kaynak aktarıldığını, Bursa’da ise aynı dönemde 146 projenin tamamlanarak 40,6 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını kaydetti. Kırsalda gelişme temel eksenli programda asıl amacın tarımsal ürünlerin işlenerek ilave katma değer sağlayacak şekilde pazara sunulmasının sağlanması olarak açıklayan Aygül, buna bağlı olarak tarımsal sanayinin geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Hamit Aygül, “İlimizde gerek bitkisel ve gerekse hayvansal üretim çeşitliliği ve üretim miktarı bakımından, Ülke geneline ürün sunan, marka haline gelmiş süt işleme tesisleri, konserve ve salça fabrikaları ile dondurulmuş gıda ve meyve suyu üretim tesislerine sahip olup, bu desteklerin de etkisiyle gurur duyacağımız seviyeye ulaşmıştır. Bu yıl yayınlanan kırsal kalkınma mevzuatı ile son 3 etaptır uygulanan IPARD illeri ayrımı kaldırılmış olup, programımız kapsamına artık tüm sektörler dâhil edilmiştir. Projeler için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019’dur. Başvurular internet üzerinden kayıt yapılarak gerçekleştirilecektir” dedi. (Dünya)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)