BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurhan Apaydın son yolculuğuna uğurlandı ----

Burhan Apaydın son yolculuğuna uğurlandı

Burhan Apaydın son yolculuğuna uğurlandı
21 Nisan 2013 - 17:34 www.finansgundem.com

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in de avukatlığını yapan ve dün vefat eden Burhan Apaydın, son yolculuğuna uğurlandı.

Burhan Apaydın'ın cenaze namazı, öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılındı. Törende, Apaydın'ın eşi Beyhan Apaydın ve yakınları, taziyeleri kabul etti. Törene eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Fuat Kara, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, eski İstanbul valilerinden Kutlu Aktaş, oyuncular Tarık Akan, Zafer Algöz, Cansel Elçin ile Apaydın'ın yakınları katıldı. Bir dönem milletvekili de olan Burhan Apaydın'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, namazın ardından tören mangası tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Apaydın'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Beyhan Apaydın, eşinin, mesleğini çok seven bir hukuk adamı olduğunu, Adnan Menderes'le de 1954'te tanıştığını anlatarak, şunları söyledi:
"Adnan Menderes, Burhan Apaydın'ın makalelerini okumuş ve onu köşke çağırmış. Kendisine hep 'küçük kardeşim' diyerek hitap edermiş. Milletvekili adayı olması onun isteği üzerine gerçekleşmiş. Menderes'in avukatlığı teklif edildiğinde bir an dahi düşünmeden kabul etmiş. 'Onlar zaten itibarlı kişiler, onların iadeyi itibara ihtiyaçları yok' derdi. Onlar hakkında verilen kararların yok hükmünde sayılması için son gününde Meclis'e dilekçe göndermişti. Gazetelerde bugün hep güzel şeyler yazılmış. Ben onu anlatacak kelime bulamıyorum."
Cindoruk: "Çile çekmiş bir arkadaşımızdı"
TBMM'nin eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Burhan Apaydın ile 1960'ta Yassıada'da kurulan mahkemede, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in savunmasını üstlendiklerini hatırlattı. Apaydın'ın cesur ve bilgili bir hukuk adamı olduğunu belirten Cindoruk, kendisi gibi Apaydın'ın da daha sonra tutuklandığını anlattı. Cindoruk, şöyle devam etti:
"Onun tutukluluğu uzun sürdü. Ben 2 ay sonra tahliye oldum. Burhan bey, 9 ay kadar kaldı. Adalet Partisi onu Ankara milletvekili adayı yapmıştı. Milletvekili seçilince o zamanki mahkemeler, adil mahkemelermiş, Burhan Apaydın'ı tahliye etti. Ardından Meclis'e geldi ve milletvekili sıfatıyla yemin etti. Adalet Partisinin kurulmasında aktif rol oynadı. Vatansever, soğukkanlı, hukuk biliminin içinde kalan bir büyük ustaydı. Çile çekmiş bir arkadaşımızdı." Cindoruk, soru üzerine Apaydın'ın Yassıada mahkemelerine ilişkin gönderdiği dilekçenin Meclis'te olduğunu, iç tüzüğe uygun olması halinde gereğinin yapılacağına inandığını kaydetti.
Kocasakal: "Genç kuşaklara yol gösterecek"
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Burhan Apaydın'ın "bir mücadele adamı" olduğunu ifade ederek, "Mücadele tarihi çok eskiye dayanır. Her ülkede hak mücadelesinde öne çıkan iz bırakan insanlar vardır. Rahmetli Burhan Apaydın da bunlardan biriydi. Siyasi görüşleri bir yana, önemli olan bizler için bir hukuk savaşı vermiş olmasıdır" diye konuştu. Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan ise "Mesleğimizin büyük bir ustasını kaybettik" dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Apaydın'ın Yassıada duruşmalarında cesur davranışlarıyla öne çıktığını, o yıllardan bu yana tanıştıklarını anlatarak, "Türkiye çok önemli bir adamını yitirdi" diye konuştu.
Sanatçı Tarık Akan da Burhan Apaydın'ın ölümünden üzüntü duyduğunu dile getirdi. Akan, "Burhan ağabey ve Orhan ağabey, benim hayatımın direkleriydi. 1982'den 1988 yılına kadar avukatlarımdı. Başımız sağolsun" dedi. Akan, gözyaşlarını tutamadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)