BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBulut: Esenyurt bizi perişan etti----

Bulut: Esenyurt bizi perişan etti

Bulut: Esenyurt bizi perişan etti
09 Haziran 2013 - 14:22 www.finansgundem.com

Bulut İnşaat’ın patronu Temel Bulut, “Bir daha bu bölgede proje yapmam” dedi

Bulut İnşaat’ın patronu Temel Bulut, Esenyurt’taki müteahhitlerin bir daha bu bölgede proje yapmayacağını söyledi. Sadi Özdemir’in Hürriyet’teki haberine göre bölgedeki ‘imar ruhsat’ sorununun çözümlendiğini ancak inşaatların durdurulması nedeniyle zaman kaybettiklerini belirten Bulut, “Bu durum bizi perişan etti. 6 projede 8 bine yakın konut, bine yakın dükkan inşa ediyoruz. İnşaatlar başladı teslim tarihlerini de ilan ettik. Bir daha bu bölgede proje yapmam” dedi. Bölgedeki 25 büyük müteahhitlik firmasından 5 tanesinin mecburen işe devam ettiğini diğerlerinin bölgeyi terk ettiğini söyleyen Bulut şöyle konuştu: 
BÖLGENİN İMAJI BOZULDU
· Yaşanan imar ruhsat krizi o kadar uzun sürdü ki konut alan vatandaşlar da müteahhitler de mağdur oldu. Bu yüzden burada şimdi sorunsuz proje de yapsan talep bulmak zor. Çünkü bölgenin imajı bozuldu. ‘Esenyurt mu aman dikkat’ diyorlar. Biz de bu yüzden yeni projelerimizi başka bölgeler de yapıyoruz. Şu anda Ispartakule’de (Avcılar Belediyesi) 815 konutluk Nirvana porjemize başladık. Yakında Tekirdağ’da da 1.600 konutluk projeye başlayacağız. Bir de İstanbul Anadolu Yakası’nda proje düşünüyoruz.
ESENYURT PROJELERİ 
Bizim Esenyurt’taki 6 projeden 4’ünün inşaatı ilerlemiş halde durdurulmuştu. İkisine de yeni başlamıştık onlar da durdurulmuştu. İmar krizi aşıldı ve şimdi inşaatlar devam ediyor. Eviva Yaşam Merkezi, Eviva Home ve Eviva İnci’yi 2013 sonunda teslim edilecek. Bu projeler 6 ay sarkmış durumda. Eviva Gümüş, Eviva Tower ve Eviva Gold’u da 2014 sonunda teslim edeceğiz. Eviva Gümüş’ü 2014 Haziran gibi de teslim edebiliriz. Projelerde inşaatımızı 15 ay durdurdular bu da bizi perişan etti. Bundan sonra bu bölgede proje düşünmüyoruz. Problem kalmasa da müşteri ‘Esenyurt’ deyince kaçıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)