BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard: Fed enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı----

Bullard: Fed enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı

Bullard: Fed enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı
22 Şubat 2023 - 16:02 www.finansgundem.com

St Louis Fed Başkanı James Bullard, 'Fed şimdi keskin olmalı, enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı' ifadelerini kullandı



St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir düşüş patikasına bu yıl sokması gerektiğini, bunun gerçekleşmemesi halinde 1970'lerdeki faiz artırımlarının tekrarlanması riski bulunduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Bullard, "Eğer enflasyon aşağı gelmeye başlamaz ise, enflasyonu aşağı çekmek için 15 yıl harcadığımız 1970'lerin bir tekrarının yaşanması riski ortaya çıkar. Bu nedenle Fed şimdi keskin olmalı, enflasyonu bu yıl kontrol altına almalı. Enflasyon ile mücadele için iyi bir zamandayız, çünkü iş gücü piyasası hala güçlü" dedi.

Bullard konuşmasında, ABD ekonomisinin beklenenden güçlü olduğunu ve faizin yüzde 5'in üzerine çıkarılması gerektiğini ifade eden Bullard, Fed'in politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesine çıkarmasının enflasyonu aşağı getirmek için yeterli olacağı görüşünü tekrarladı.

Wall Street, Fed’i ciddiye almaya başlıyor

 

Goldman Sachs'tan Fed faiz tahmini

 

El Erian: Fed, ekonomiyi ezmeden %2 enflasyona ulaşamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)