BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard: ABD yüzde 3.2 büyür----

Bullard: ABD yüzde 3.2 büyür

Bullard: ABD yüzde 3.2 büyür
13 Ocak 2014 - 08:04 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2014'te ABD'de 3.2'lik büyüme beklediğini söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinde büyümenin 2014 yılında da devam etmesini ve yıl boyunca işsizlik oranının gerilemesini beklediğini bildirdi.
Bullard yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 3,2 büyümesini beklediğini belirtirken, daha hızlı büyümenin önüdeki engellerin çoğunun ortadan kalktığına inandığını vurguladı. Hızlanan ekonomik aktivitenin yıl sonuna kadar işsizlik oranında yüzde 6,2'ye doğru bir düşüş sağlayacağını öngören Bullard, enflasyonun ise yavaş şekilde hızlanarak yüzde 1,6 olacağını tahmin etti.

"İşgücüne katılım oranında düşüş konjonktürel değil, demografik"

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı tarım dışı istihdam verilerinin ABD'de işgücüne katılım oranının son 35 yılın en düşük seviyeye indiğini ortaya koyduğunu, işgücüne katılım oranındaki bu düşüşün konjonktürel değil, demografik olduğuna inandığını söyledi.
Bullard, Aralık ayında işsizlik oranının yüzde 6,7'ye gerilemesi sonrasında Fed'in 2014 sonu için işsizlik oranı tahminini yüzde 6,2'ye indirebileceğinğ vurguladı. Bullard, Çalışma Bakanlığı'nnın Aralık ayı tarım dışı istihdam verisini gelecek ay yukarı yönlü revize etmesini beklediğini de vurguladı.
ABD'de işgücüne katılım oranı Aralık ayında yüzde 62,8 oldu. Bu kadar düşük bir işgücüne katılım oranı en son 1978 yılında görülmüştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)