BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan'da erken seçim tarihi belli oldu----

Bulgaristan'da erken seçim tarihi belli oldu

Bulgaristan'da erken seçim tarihi belli oldu
01 Ağustos 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Bulgaristan erken seçimin yapılacağı tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 2 Ekim'de parlamento seçimleri yapılmasına karar verdi.

Bulgaristan yeni bir seçime hazırlık yapıyor. Haziran ayında Başbakan Kiril Petkov’un koalisyon hükümetinin ardından, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev erken seçimin yapılacağı tarihi açıkladı.

Buna göre Bulgaristan 2 Ekim’de sandığa gidiyor. Bu seçimler Bulgaristan’da iki yıldan daha kısa süre içinde gerçekleştirilen dördüncü parlamento seçimi olacak.

Cumhurbaşkanı Radev ayrıca, geçici hükümete liderlik etmek üzere eski Çalışma Bakanı Galab Donev’i atadı. Kabine, 2 Ağustos’tan itibaren erken seçimlerin ardından yeni bir hükümet kurulana kadar görevde kalacak.

Sözcü'de yer alan habere göre, geçici hükümetin Moskova’ya karşı daha yumuşak bir yaklaşım sergilemesi bekleniyor. Petkov hükümetinin casusluk endişeleri nedeniyle 70 Rus diplomatik personelini sınır dışı etmesinin ardından geçici hükümet Moskova ile ilişkileri düzeltmeye çalışabilir.

Bulgaristan'da hükümeti Sosyalist Parti kuracak

 

Bulgaristan erken seçime doğru yol aldı

 

Bulgaristan Başbakanı, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanlığına sundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)