BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett'ın şirketleri nakit rekoru kırdı----

Buffett'ın şirketleri nakit rekoru kırdı

Buffett'ın  şirketleri nakit rekoru kırdı
04 Mayıs 2013 - 19:07 www.finansgundem.com

Milyarder yatırımcı Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in nakit stoku 49.1 milyar dolara çıktı

Milyarder yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway'in nakit stoku, ilk çeyrek karının hisse senedine bağlı türev araçlar ve sigorta faaliyetlerinden gelen kazançlarla yüzde 51 artmasının ardından rekor seviyeye çıktı.
Omaha, Nebraska merkezli şirketin ilk çeyrek net karı 4.89 milyar dolara ve hisse başına kar 2,977 dolara çıktı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 3.25 milyar dolar kar ve 1,966 dolar hisse başına kar açıklamıştı. Şirketin nakit stoku ise önceki çeyrekteki seviyesi olan 47 milyar dolardan 49.1 milyar dolara çıktı ve 2011 yılındaki rekor seviye olan 47.9 milyar doları aştı
Berkshire, iyileşen konut piyasasının ABD ekonomisinin Büyük Buhran'dan bu yana görülen en şiddetli gerilemeden çıkmasına yardımcı olmasından faydalanıyor. 40 yıldan fazladır şirketin başkanlığını ve CEO'luğunu yürüten Warren Buffett, şirketini satınalmalar yoluyla, tekstil şirketineden, navlun işi yapan, elektrik üreten, sigorta satan ve tuğladan boyaya inşaat malzemeleri üreten bir şirkete dönüştürdü.
Omaha'da Smead Value Fund'dan fon yöneticisi ve Berkshire hisselerine sahip olan Bill Smead, "Bu kar raporu buzdağının görünen kısmı," dedi ve "Warren şirketi önümüzdeki 10 yılda yeniden doğan Birleşik Devletler ekonomisine göre organize etti ve bu, yeniden doğuşun başlangıcı" değerlendirmesinde bulundu.
A Sınıfı hisseler New York'ta bu yıl yüzde 22 değer kazanarak 162,904 dolara yükseldi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'ndeki yüzde 13'lük çıkışa göre daha iyi bir performans gösterdi. B Sınıfı hisseler, duyuru yapıldıktan sonra yükseldi ve yüzde 2.2 tırmanarak 111 dolara çıktı. Yatırımcılar bir A Sınıfı hisseyi 1,500 B Sınıfı hisseye dönüştürebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)