BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBuffett'den Alman kimya devi Lanxess'e yatırım----

Buffett'den Alman kimya devi Lanxess'e yatırım

Buffett'den Alman kimya devi Lanxess'e yatırım
31 Mayıs 2017 - 10:12 www.finansgundem.com

Warren Buffett, son 3 yılda Almanya'ya üçüncü yatırımını gerçekleştirdi

Warren Buffett'in reasürans şirketi General Re Corporation, Alman kimya şirketi Lanxess'in yüzde % 3'lük hissesini 6.8 milyar dolara satın aldı. Lanxess tarafından yapılan açıklamada General Re ile olan anlaşmanın 19 Mayıs'ta sonuçlandığı ifade edildi. Söz konusu satın alma Gen Re'yi şirketin beşinci derecedeki hissedarı yaptı. Lanxess'de Allianz Global Investors, Templeton ve Norveç Government Pension Fund'un hissesi bulunuyor.

Lanxess, ilaç devi Bayer'in bir kuruluşu ve hem satış hem de işletme kârında 2017 yılının ilk üç ayında % 25'lik bir büyüme kaydetti. Söz konusu yatırım, Buffett'ın Almanya'daki üçüncü yatırımı. Ocak 2017'de, Berkshire Hathaway grubunun bir parçası olan Precision Castparts Corporation, boru parçaları üreticisi Wilhelm Schulz'ı satın aldı. 2015 yılında yine Berkshire Hathaway, Hamburg merkezli motosiklet parçaları üreticisi Louis'i 446 milyon dolara satın almıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)