BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Bu yıl finansal erişimi unutacağız'----

'Bu yıl finansal erişimi unutacağız'

'Bu yıl finansal erişimi unutacağız'
21 Ocak 2014 - 11:54 www.finansgundem.com

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adnan, Türkiye ve Dünya'nın son dönemdeki finansal durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği(OSİAD) Başkanı Adnan, kredi faizlerinin son üç ayda yüzde 100’e yakın arttığını, bununla birlikte KOBİ’lerin finans erişim imkanlarının daraldığını belirterek, “Birkaç ay önce yüzde 7 faizle kredi kullanıyorduk. Şimdi yüzde 10-14 aralığına yerleşti. Bu yıl finansa erişimi unutacağız” dedi.
OSİAD Başkanı Adnan Keskin yaptığı açıklamada, kredi faizlerinin son üç ayda yüzde 100’e yakın arttığını, KOBİ’lerin finans erişim imkanlarının daraldığını belirterek, siyaset kurumunun, ekonomik gelişmeler karşısındaki duyarsızlığını hayretle izlediklerini vurguladı. Türkiye’deki iç siyasi dalgalanmalar ile dünyadaki gelişmeler nedeniyle ekonomideki dengelerin sarsılmaya başladığını, bankaların kredi faizlerini yüzde 100’e varan oranda artırdıklarının altını çizen Keskin, “Birkaç ay önce yüzde 7 faizle kredi kullanıyorduk. Şimdi yüzde 10-14 aralığına yerleşti. Bu yıl finansa erişimi unutacağız” dedi.

“ÜRETİM DÜNYASI KARMAŞA İÇİNDE”

Keskin, geçen yılın son çeyreğinden itibaren ekonomide negatif sinyallerin alındığını, son siyasi dalgalanmalarla birlikte döviz kurunun ve kredi faizlerinin yükseldiğini söyledi. Bankaların krizden dolayı uzun vadeli kredi vermediğini, biraz da mevcut durumu fırsat bilerek yüksek faizli kredi kullandırmak istediklerine dikkat çeken Keskin, “Son üç aydır, ne yaptığını, finansa nasıl ulaşacağını, hangi döviz kuru üzerinden mal satacağını bilemeyen bir üretim dünyası var. Siyaset kurumunun reel sektördeki gelişmelere karşı duyarsız gözüken tutumunu ise hayretler içinde izliyoruz. Üretim dünyası karmaşa içinde” diye konuştu.

“DÖVİZDEKİ BU YÜKSELİŞ HEPİMİZİ KAYGILANDIRIYOR”

Birkaç ay önce reel sektörün yüzde 7 faizle kredi alabildiğini, şimdi ise yüzde 100’e yakın artış gerçekleşerek yüzde 10-14 aralığına yerleştiğini belirten Keskin, yüzde 12’nin altına kolay kolay inilemediğini anlattı. Bankaların, firmaların gücü ve bankayla çalışma şekillerine göre yüksek faizli kredi kullandırma eğilimine girdiğini ifade eden OSİAD Başkanı Keskin, şöyle devam etti:
“Dövizdeki bu yükseliş hepimizi kaygılandırıyor. KOBİ’ler zorlanmaya, çekler senetler dönmeye başladı. Özel sektörün bu yıl temmuz sonuna kadar ödemesi gereken borç 50 milyar dolar. Özel sektör bu parayı nereden bulacak? Reel sektör, bu yıl finansa ulaştı ulaştı, ulaşamayan bitti. Gelişmeler gösteriyor ki, bu yıl finansa erişimi unutacağız ve çok daralacağız.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)