BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Bu yıl %4 büyüme hedefliyoruz'----

'Bu yıl %4 büyüme hedefliyoruz'

'Bu yıl %4 büyüme hedefliyoruz'
07 Mayıs 2013 - 17:21 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Ekonomide bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için yüzde 5 büyüme hedefliyoruz" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomide bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için yüzde 5 büyüme hedeflediklerini belirterek, bundan sonraki büyümelerin yarısının iç talepten yarısının da dış talepten gelmesini beklediklerini söyledi.
Forum İstanbul'da yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine dair genel değerlendirmelerde bulunan Babacan, bu kapsamda ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesinin de önemine dikkat çekti.
Tasarruf oranlarının artırılmasının önemine vurgu yapan Babacan, bu kapsamda bireysel emeklilik sistemine (BES) getirdikleri yüzde 25'lik devlet katkısına dikkat çekerek, "Tasarruf oranlarının artırılması olmazsa olmaz; önce kazanacağız, sonra harcayacağız. BES'te ilk dört ayda 400,000'in üzerinde vatandaş sisteme girmiş durumda" dedi. Babacan öğleden sonra katıldığı "Dönüşüm Sürecinde Küresel Finans Konferansı" toplantısında da, Türkiye'de bankacılık sisteminin sağlam olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'de bankacılık sisteminin sermaye yeterlilik oranı ortalama yüzde 18 düzeyinde. Bankalarımızın hepsi şu anda Basel II'ye uyumlu çalışıyor. Hatta Basel III'te belirtilen kaldıraç oranlarının hepsine de bütün bankalarımız uyuyor. Güçlü bir finans sisteminin olması ekonomik istikrar açısından çok önemli."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)