BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu kez olmadı, kurtulamadı----

Bu kez olmadı, kurtulamadı

Bu kez olmadı, kurtulamadı
31 Mart 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

Dışarıdan destekle hep son anda iflastan kurtulan Armavia Air'da iflas işlemleri başlatıldı

Ermenistan Milli Havayolu Armavia Air iflas etti. Şirket, 1 Nisan 2013 itibariyle tüm uçuşlarını durduruyor. 1996’da kurulan şirket, daha önceden devlet tarafından iki defa batmaktan kurtarılmıştı. Rus kaynakların verdiği bilgiye göre havayolu şirketinin sadece Rus Hava Trafik Kantrol Merkezi Rosaviatsia’ya 288 milyon dolar borcu bulunuyor. Armavia Air Yönetim Kurulu, iflas kararından dolayı üzüntülerini bildirirken yolcularına “Bol şanslar” diledi. Bu gelişmeler sonrasında Ermenistan’ın dünya ile bağlantısının nasıl sağlanacağı ise merak konusu. Armavia, İstanbul ve Antalya’ya charter seferler düzenliyordu.
ARMAVIA’NIN KADERİ
Havayolu şirketi 1996 yılında kurulmuştu ve 20 kente tarifeli uçuşlar düzenliyordu. Şirket 2007’de önemli bir atılım yaparak Sukhoi Super Jet’in (SSJ) ilk müşterisi olmuştu. 2011’de teslim alınmaya başlayan uçaklarla Armavia ciddi bir atılım yapmayı hedefliyordu. Filoda toplam 11 uçağı bulunan Armavia’nın bir A320’de Erivan’a inişte yaşanan kazada kaybedilmişti. Kalan diğer A320 ise Moskova’da bakımdayken hangarda çıkan yangın ile kullanılamaz hale geldi. Türkiye'ye uçuş seferlerini 2001 yılında başlatan şirket son olarak 2012'de Almanya'nın Frankfurt kentine seferlere başlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)