BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu daireler obezlere göre değil----

Bu daireler obezlere göre değil

Bu daireler obezlere göre değil
26 Temmuz 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

Japonya'da özel bir rezidanstaki dairelerde kalan kadınların kira ücreti kilolarına göre belirleniyor

Japonya ’nın güneyindeki Osaka bölgesinde bulunan kadınlara özel bir rezidanstaki dairelerin kirası, sakinlerinin kilosuna göre belirleniyor. Le Parisien gazetesinin haberine göre, söz konusu dairelerde kalan kadınların aldığı her 1 kilo için 1000 yen (yaklaşık 20 TL) fazla kira ödemesi gerekiyor. Kadınlar, verdikleri her bir kilo içinse 1000 yen az kira ödüyor.
Kiranın hesaplanabilmesi için kadınlar her ay tartıya çıkıyor. Bu arada rezidans yönetimi, kadınlara, verecekleri kira ücretini belirleyebilmeleri açısından 'yardımcı' da oluyor. Zira rezidansın spor salonu ve sağlıklı yaşam (fitness) aletlerinin yanı sıra cips, şekerli ve gazlı içecekler de kiracı kadınlar için ücretsiz. Böylece kadınlar, kiralarını iradeleriyle belirleme şansına sahip oluyor. Öte yandan, söz konusu uygulama, bazı kişiler tarafından az kira ödeyebilmek için kadınları zayıflamaya mecbur ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.
Rezidansın yöneticisi Mari Kataoka ise eleştirilerin haklılık payı olmadığını, amaçlarının kadınların forma girmesine yardım etmek olduğunu kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)