BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu belirtilere dikkat! En çok onları vuruyor...----

Bu belirtilere dikkat! En çok onları vuruyor...

Bu belirtilere dikkat! En çok onları vuruyor...
11 Ekim 2021 - 13:51 www.finansgundem.com

Yeme bozuklukları hem ülkemizde hem de dünyada ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bunlardan biri Türkiye genelinde ergenlik dönemindeki genç kızlarda sıklıkla görülüp ölümcül risk taşıyor.

Çoğu insan hayatının bir döneminde kilosundan şikayetçi olmuştur. Beslenme şeklimiz, yaşadıklarımız ve psikolojik durumumuz, ideal kilomuzu korumada rol oynayan bazı faktörler. Spor yaparken bile, yediğimiz besinlerin ya da kullandığımız yanlış destek ürünlerinin, sağlığımız üzerinde ciddi anlamda olumsuz etkileri bulunduğu biliniyor.

Anoreksiya hastalığından, sporcu beslenmesine, kışın hastalıklardan koruyan bağışıklık güçlendiricilere kadar bilmeniz gerekenleri Milliyet'ten Gülşah Karaman ve Gonca Kocabaş, Uzman Diyetisyen Olcay Barış'a sordu.

ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ GENÇ KIZLARDA ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR

Türkiye genelinde ergenlik dönemindeki genç kızlarda sıklıkla görülen anoreksiya nevroza hastalığı hakkında bilgiler veren Olcay Barış, kendisine gelen en ilginç vakayı anlattı. Yatışı yapılan hastasını tedavi ederken, olayın aslında bambaşka olduğunun farkına varıp, asıl sorunun hastaya refakat eden annesinde olduğunu dile getiren Barış, “Bu vakada hastalığı kişi bazlı değerlendirmemek, tek bir kişiye odaklanmamak ve bütünsel bakmak gerektiğini anladım” dedi.

Anoreksiya nevrozanın temelinde yemek ile ilgili olmamakla birlikte, psikolojik ve hayatı tehdit eden bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Barış, bu durumun üstesinden gelmenin zor olabileceğini, psikolog, diyetisyen ve doktor takibinde olmak gerektiğinin altını çizdi.

Araştırma: Çocukların riski yetişkinler kadar yüksek!

 

Delta varyantı çocuklar için tehlikeli mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)