BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Bu balon patlar' ----

'Bu balon patlar'

'Bu balon patlar'
25 Nisan 2013 - 08:18 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers merkezlerin kurları değersizleştimesini yönelik önemli uyarılarda bulundu

Ünlü yatırımcı Jim Rogers yatırımcılarını yapay yükselişlere karşı uyardı.Merkez bankalarının bugüne kadar görülmemiş şekilde para bastığını belirten Rogers, piyasa ve ekonomilerin zarar göreceği yönünde uyarıda bulundu. Bankaların ilk kez rekor miktarda para bastıklarını ve kendi kurlarının düşürdüklerini belirten efsanevi yatırımcı, bu süreci kendi hayatı boyunca görmediğini belirtti. Şimdi herkesin bu döngünün içinde girdiğini dile getiren Rogers, Japon Merkez Bankası’nın beklentilerin çok üzerindeki hamlesi ile Yen’i devalüe ettiğini belirtti.
Merkezlerin ülke rekabeti arttırmak için kurlarını zayıflattığını dile getiren Jim Rogers, bu sürece uymayan ülkelerin daha az rekabetçi duruma geldiğini, ihracat tarafında zorlandığını söyledi. Kur zayıflatma yarışının bir delilik yarışı olduğunu belirten Rogers, yaşanılan yapay sürecin acı ile bitebileceği uyarısında bulundu.
Merkez bankalarının para bastığı dönemlede çok daha fazla şüpheci olunması gerektiğine dikkat çeken Jim Rogers, para basımının zamanla duracağını belirtirken para basımının şimdiden önemli hasar bıraktığını belirtti.
Piyasalarda yaşana yapay yükselişin balon oluşturduğunu dile getiren ünlü yatırımcı zaman içinde bu balonun da patlayacağını belirti. Yavaş çekim bir çakılmanın sadece piyasalar için geçerli olmadığını dil getiren Rogers geniş ekonomiklerde de büyük hasar olabileceği uyarısında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)