BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBSH, kârlılığını %25 arttırdı----

BSH, kârlılığını %25 arttırdı

BSH, kârlılığını %25 arttırdı
26 Haziran 2013 - 12:52 www.finansgundem.com

Şirketin cirosu % 1,5 artarak 9,8 milyar euroya, net kârı ise yaklaşık % 25 artarak 466 milyon euroya ulaştı.

Dünyanın en büyük ev aletleri üreticileri arasında yer alan BSH Grubu (BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH) zorlu pazar koşullarına rağmen 2012 mali yılında yine başarılı bir performans sağladı. Şirketin performansı, 2012 için oldukça güçlü bir toplam bilançoyla sonuçlandı ve ciro %1,5 artarak 9,8 milyar euroya, net kar ise yaklaşık %25 artarak 466 milyon Euro'ya ulaştı. Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) %5,6'lık artışla 683 milyon euro olarak gerçekleşirken, işletme nakit akışı da son derece pozitif yönde gelişme kaydetti. Geçtiğimiz yıl BSH Grubu, dünya çapında yaklaşık 700 yeni çalışan istihdam etti.
Münih'teki yıllık basın konferansında konuşan BSH Yönetim Kurulu Kaşkanı Dr. Kurt-Ludwig Gutberlet şunları söyledi: "Faaliyet sonuçlarından da görüleceği üzere 2012, BSH için güzel bir yıldı. BSH, 2012 yılında Euro kriziyle başarılı bir biçimde başa çıkarak, konsolide net kazancında önemli bir artış yakaladık. 2013 yılında ise 10 milyar uuro gelir hedefliyoruz. Bu da göstermektedir ki, büyüyen pazarlara, yenilikçiliğe ve sürdürebilirliğe odaklanma stratejisini benimseyerek doğru yolda ilerliyoruz."
Dünyanın en büyük ev aletleri üreticileri arasında yer alan BSH Grubu, 2012 yılında büyüyen pazarlara, özellikle de Asya-Pasifik bölgesine odaklandı. Bu stratejiyle birlikte satışlar, Çin'de % 6 artarak 1,2 milyar Euro'ya ulaştı. Faaliyetler ayrıca ABD'de (yüzde +19,5), Rusya'da (yüzde +12,9) ve İngiltere'de (yüzde +8,2) son derece olumlu bir biçimde artış kaydetti. Almanya'daki satışlar, aynı zaman diliminde % 4,3 artarak 2,2 milyar euroya ulaştı. Diğer yandan iç pazarda daralma yaşanan Türkiye'de ve ekonomik kriz yaşayan bazı Avrupa ülkelerinde ise grup, bir önceki yıla kıyasla düşüş yaşandığını açıkladı. Buna rağmen grup, son sekiz yılda genel satışlarını üçte bir oranından daha fazla arttırma başarısını gösterdi.
Küresel rakamlar, yapısal değişiklikleri ve önemli bölgesel farklılıkları yansıtıyor. Örneğin Çin (yüzde +326), Rusya (yüzde +156) ve Polonya (yüzde +97) 2005'ten bu yana üç haneli büyüme oranlarını kısmen yakalarken, Avrupa ve ABD'deki pazarların, aynı dönem boyunca daha çok orta seviyede bir büyüme kaydettiği görülüyor.
Başarının temel faktörleri
Özellikle, tüketim ürünleri olarak da bilinen küçük ev aletleri segmenti, 2012'de % 6 ek kazanç sağlayarak şirketin genel büyümesine olağanüstü bir katkıda bulundu. Bu alandaki büyümenin ana faktörleri arasında Tassimo sıcak içecek sistemi, torbasız elektrikli süpürgeler ve gıda hazırlama bölümü öne çıktı. BSH, önümüzdeki yıllarda Avrupa pazarındaki tüketim ürünleri sektöründeki konumunu sağlamlaştırmaya devam etmek üzere çalışıyor. 2013'ün ilk yarısında bu segment, pozitif yönde gelişerek önemli iki haneli büyüme oranları yakaladı. 2013 yılı bahar döneminde Polonya merkezli küçük ev aletleri üreticisi Zelmer S.A.'nın satın alınmasıyla birlikte, bu gelişmelerin özellikle Orta ve Doğu Avrupa'da daha da güçlenilmesini sağlayacağı öngörülüyor.
BSH, kaynak verimliliğine ilişkin faaliyetlerinin yanı sıra, güçlü marka ve ürün portföyünü de sürekli olarak genişletiyor. 2012'de şirket, en yüksek enerji verimliliği puanlarına sahip olan ve Süper Verimlilik Portföyü'nde yer alan ev aletlerinden sadece Avrupa'da yaklaşık dört milyon adet sattı. Bu suretle satışların 2009'dan bu yana neredeyse iki katına çıktığı görülüyor. Gutberlet bu durumu, "Mevcut yenilikçi teknolojimizi daha fazla ev aletinde uygulamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz, çünkü iklimin korunmasına en önemli katkıyı bu segmentte yapıyoruz" şeklinde yorumluyor. Grup ayrıca, olası yenilenebilir enerjilere geçiş için tasarlanmış akıllı teşvik sistemlerinin uygulanmasını desteklemeye de devam ediyor.
Küresel bir şirket olarak BSH, büyüyen pazarlarda stratejik genişlemenin yollarını da arıyor. 2013 yılı bahar döneminde Hindistan'ın Chennai şehrinde bir ev aletleri fabrikası inşa etmeye başlayan BSH, 2014'ten itibaren, bu tesiste yaklaşık 400 yeni istihdam sağlamayı planlıyor. BSH ayrıca, Asya'nın en büyük pazarı konumundaki Çin'de 2012'de yaşanan düşüşün ardından mevcut mali yılda pozitif bir pazar gelişimi görmeyi umuyor ve bu bağlamda yılın ilk yarısında oldukça güçlü bir duruş sergiliyor. Şirket, Çin'de özellikle bulaşık makinesi ve ankastre eşya bölümlerine odaklanmaya hazırlanıyor.
BSH Grubu, 30 ülkenin yönetildiği ve bölgesel bir üs olan Türkiye ofisi için de yatırım yapmaya devam ediyor. 2012 yılında cirosu % 3 artışla 3.2 milyar TL'ye yükselen, üretim hacmi ise 4.5 milyon sınırını geçen BSH Türkiye, 2015 yılına kadar 300 milyon Euro daha yatırım yaparak kuruluşundan bu yana yapılan yatırımı 1 milyar Euro'ya tamamlayacak.
Temkinli ve iyimser tahminler
Euro krizi ve Asya ile Türkiye'de rakiplerin yükselmesinin, Avrupa'daki pazar koşullarını şekillendirmeye devam etmesi bekleniyor. Bununla birlikte BSH'nin, 2013 sonunda 10 milyar Euro kazanç hedefine ulaşmak amacıyla başarılı geçen birinci ve ikinci çeyrekleri yeniden gözden geçirmesi söz konusu. Ev aletleri üreticisi, 2013 mali yılı için küresel gelir artışında ufak çaplı bir büyüme beklerken Gutberlet, BSH'nin ileriki dönemlerde rekabet için iyi bir donanıma sahip olduğunu ve güçlü konumunu destekleyebileceğinden emin olduğunu ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)