BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBRICS ülkeleri güçlü----

BRICS ülkeleri güçlü

BRICS ülkeleri güçlü
11 Ekim 2013 - 12:14 www.finansgundem.com

BRICS: Gelişmekte olan ülkeler gücünü koruyor, karamsarlık doğru değil

Önde gelen gelişmekte olan piyasa ülkeleri tarafından dün yapılan açıklamada ekonomilerine yönelik olarak oluşan karamsarlığın adil olmadığı ve bu ülkelerin güçlü ekonomik temelleri ile küresel toparlanmaya öncülük etmeyi sürdürdüğü ifade edildi.
Ulusalararası Para Fonu tarafından bu hafta yayınlanan raporda ABD'nin parasal canlandırma önlemlerinde geri adım amasının gelişmekte olan ekonomiler açısından tehlike yaratacağı ifade edilmişti.
BRICS ülkeleri olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomi yetkilileri gelişmekte olan ülkelere yönelik endişelerin abartılı olduğunu belirtti. 
Güney Afrika'nın Maliye Bakanı Pravin Gordhan, konuya ilişkin açıklamasında, "Öyle olmamasına rağmen, gelişen piyasaların her türlü kırılganlığın kaynağı gibi gösterilmesi endişe veriyor. Bizim ekonomik temellerimiz gayat güçlü. Evet bazı gelişmekte olan ülkelerin bir takım alanlarda kırılganlıkları var ama bu kırılganlık Avrupa ülkelerinde de var" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)