BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBRIC ülkeleri göründüğü gibi değil----

BRIC ülkeleri göründüğü gibi değil

BRIC ülkeleri göründüğü gibi değil
13 Eylül 2013 - 07:56 www.finansgundem.com

ABD ve Avrupa'daki daha güçlü büyüme iyimserliğinin etkisiyle ilk kez en kötü piyasa fırsatları BRIC ülkelerinde görülüyor

Bloomberg Küresel Anketi'ne göre, ABD ve Avrupa'daki büyüme iyimserliğinin etkisiyle, BRIC ülkeleri yatırımcılar için en kötü sırada yer aldı.
Bloomberg kullanıcısı analist, yatırımcı ve traderların katılımıyla yapılan anket Hindistan'ı en fakir olarak görürken, onu Brezilya, Rusya ve Çin izledi. Avrupa Birliği'ni en iyi 2 fırsattan biri olarak gören yatırımcıların oranı yüzde 34 ile 2009'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, bu oran ABD için yüzde 51 oldu.
Fed'in tahvil alımlarını azaltmasının küresel likiditeyi azaltacağı düşüncesi, gelişen piyasa paralarında 5 yılın en sert satışlarına neden oldu ve Hint rupisi ve Türk lirasını rekor düşüklere geriletti. Sert düşüş, Çin'in krediye aşırı bağımlılığı ve Brezilya'daki düşük yatırımlardan kaynaklanan sıkıntılara dikkat çekti.
BRIC ülkelerinin her zaman gelişmiş ekonomilerine karşı 2. sırada yer alacağını belirten Londra'daki Louis Capital Markets'in analistlerinden Ben Kelly, "ABD'nin büyüme yanlısı para politikası gelişen piyasaları, düşük ya da negatif reel faizlerden ötürü destekledi" dedi.
Kelly, şimdi ABD ve bir noktaya kadar Avrupa'da istikrar sağlanmaya başlamasıyla, işlemlerin bu yönünün değişebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)