BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBRIC ekonominin liderliğine aday----

BRIC ekonominin liderliğine aday

BRIC ekonominin liderliğine aday
30 Nisan 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Grant Thornton araştırmasına göre, BRIC ülkeleri ekonominin yeni lokomotifi olmaya aday

Grant Thornton’un 44 ülkede, 3.500 yönetici ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre BRIC ülkeleri ekonominin yeni lokomotifi olmaya aday. Sınır ötesi birleşme ve satın alma (B&S) planları, Amerika ve Avrupa’da önceki yılın sonuçları ile aynıyken BRIC ülkelerinde dikkat çekici artış artış söz konusu.
Sınır ötesi B&S planlarında globalde 6, BRIC ülkelerinde 7 puanlık artış
Global ölçekte, 2012 yılında sınır ötesinde B&S yolu ile büyüme planlayan şirket oranı %33 iken, 2013’te bu oran %39’a çıkmış durumda, 6 puanlık bir artış söz konusu. Avrupa ve Amerika’dan son iki yılda gelen cevaplarda büyük bir değişim görünmezken, BRIC ülkelerinin sınır ötesi B&S planlarında 7 puanlık bir artış görünüyor. Bu da önümüzdeki dönemde gerçekleşecek B&S planlarının BRIC ülkeleri kaynaklı olabileceğini gösteriyor. Sınır ötesi B&S işlemleri konusunda en istekli ülke %85 ile Singapur iken Japonya %18 ile sınır ötesi işlemler konusunda en çekimser ülke.
‘Yeni pazarlara erişim’ ve ‘büyüme’ B&S planları ardındaki temel faktör
Şirketlerin B&S planları ardındaki temel faktör %65 ile yeni pazarlara erişim. Bunu, %58 ile büyüme ihtiyacı, %42 ile yeni marka, teknoloji ve sistemlere erişim ve %36 ile düşük maliyetli operasyonlara erişim izliyor. Grant Thornton’un ‘Gelişmekte olan piyasalar fırsat endeksi’ araştırmasına atıfta bulunan Grant Thornton Türkiye Başkanı Aykut Halit ‘Türkiye’nin hedef pazarları arasında, %71 ile Orta Doğu, %59 ile Avrupa ve %49 ile Rusya olduğunu belirterek daha çok bu ülkelere yönelik B&S planları yapıldığını ifade etti.
Yatırım finansmanı konusunda temel kaynak geçmiş dönem karları
Araştırmaya Türkiye’den katılan yöneticilere göre, yeni yatırımlar için başlıca kaynak %64 ile geçmiş dönem karları. Bunu, %44 ile banka kredisi, %34 ile özel sermaye fon girişi ve %9 ile halka arz takip ediyor. Cevapların global ortalamasına bakıldığında, tüm cevapların Türkiye’den verilen cevaplarla paralellik gösterdiği görülüyor.
Araştırma dahil olan ülkeler listesi (Alfabetik olarak):
Almanya, Amerika, Arjantin, Avustralya, BAE, Belçika, Botsvana, Brezilya, Çin, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Letonya, Litvanya, Malezya, Meksika, Norveç, Peru, Polonya, Rusya, Singapur, Şili, Tayland, Tayvan, Türkiye, Vietnam, Yeni Zelanda, Yunanistan
Katılımcı profili
Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 44 ülkede 3.500 şirket yöneticisi ile gerçekleştirildi. Hemen her sektörden ve farklı ölçeklerden firmalar araştırmada yer aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)