BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBRIC 2013'ü iyi geçiremedi----

BRIC 2013'ü iyi geçiremedi

BRIC 2013'ü iyi geçiremedi
03 Ocak 2014 - 07:28 www.finansgundem.com

Deutsche Bank'ın 2013 yılına dair açıkladığı küresel imalat PMI verileri BRIC ülkelerinde imalatta düşüşe işaret etti

2013 yılı Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan BRIC ülkeleri için iyi geçmedi. Deutsche Bank'tan Alan Ruskin'in paylaştığı 2013 yılı küresel PMI rakamlarına göre imalat BRIC ülkelerinin tümünde gerilerken Danimarka hariç tüm gelişmiş ekonomilerde hız kazandı. Hindistan yüzde 4'lük yavaşlamayla imalat sektörü en çok hız kaybeden BRIC ülkesi olurken onu yüzde 2'ye yaklaşan kayıplarla Rusya, Çin ve Brezilya izledi. Bankanın değerlendirmesinde BRIC ülkelerine sonradan eklenen Güney Afrika'nın rakamlarına yer verilmedi. Gelişmiş ülkeler arasında imalatı azalan Danimarka'da sektörün hız kaybı da Hindistan'a eşit seviyede yüzde 4 olarak gerçekleşti.

EN HIZLI ARTIŞ JAPONYA'DA

2013'te imalat sektörü en hızlı büyüyen ülke yüzde 10'a yaklaşan artışla Japonya olurken onu yüzde 8'i aşan hızlanmalarla Çek Cumhuriyeti ve Almanya izledi.

YUNANİSTAN İLK 5'TE

Ekonomik krizin getirdiği olumsuzluklara rağmen Yunanistan'ın imalat PMI rakamları yüzde 8'in üzerinde büyüme kaydetti. İmalat büyümesinde beşinci sırayı ise yüzde 6'yı aşan artışla İsveç aldı.

TÜRKİYE'DE ARTIŞ GÖSTERDİ

Türkiye'nin yıllık imalat PMI rakamı ise yıllık yüzde 1'in altında artış kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)