BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBrezilyalı politikacı, Bezos'u hedef aldı: Telif istedi!----

Brezilyalı politikacı, Bezos'u hedef aldı: Telif istedi!

Brezilyalı politikacı, Bezos'u hedef aldı: Telif istedi!
06 Aralık 2023 - 15:27 www.finansgundem.com

Jeff Bezos'un kurduğu dev teknoloji şirketi Amazon'un adını taşımasının bir bedeli olması gerektiğini savunan Brezilyalı vali, telif ücreti talep etti.


1994'te Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, Brezilyalı bir valinin hedefinde. Brezilya'nın Amazonas eyaletinin valisi, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan teknoloji şirketinin yağmur ormanının adını kullandığı için telif ücreti ödemesini istiyor.

Amazonas Valisi Wilson Lima, "Amazon, Amazonas adını kullanıyor, Amazonia adını kullanıyor. Bundan ne kadar alıyoruz? Bilmek istiyoruz" dedi.

Politikacı ayrıca Instagram'da da Amazon yağmur ormanları perspektifinden konuşarak Bezos'a hitap eden bir video paylaştı: "Milyonlarca ürün dağıtıyorsunuz ve dünyanın en büyük lojistik gücüne sahipsiniz. Peki ya ben? Tüm gezegenin havasını temizliyorum ve dünyanın en büyük biyolojik çeşitliliğine ve yağmur ormanına sahibim. Şirketin değerlisiyse, benim paha biçilemez olduğumu söyleyebilirim. Adımı kullandığın ve bundan hiçbir şey kazanmadığım için seni daha iyi tanımak için buraya davet ediyorum Jeff."

Amazon yağmur ormanları dünyanın akciğeri olarak anılır ve küresel ısınmaya katkıda bulunan sera gazı olan çok miktarda karbondioksiti de emer. Aynı zamanda dünyada bilinen hayvan türlerinin yüzde 10'unu barındırır.

Bezos'un net serveti bu yıl 64 milyar dolardan 171 milyar dolara yükseldi ve Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Bezos dünyanın en zengin ikinci insanı oldu. Kurduğu 1,5 trilyon dolar değerindeki şirkete de Amazon nehrinin adı verildi.

Valinin hedefinde olsa da Bezos, iklim kriziyle savaşmak için bazı hamlelerde de bulunmayı ihmal etmiyor. Milyarder kurucu, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için 2020'de Bezos Dünya Fonu'na 10 milyar dolar katkıda bulunmuştu. Haziran ayında da fon, Amazon yağmur ormanlarının korunmasına yönelik 200 milyon dolarlık bir girişim başlatmak üzere Leonardo DiCaprio ile birlikte çalıştı.

Cumartesi günü Brezilya, COP28 zirvesinde Amazon yağmur ormanlarını korumak için 205 milyon dolarlık yeni bir fon açıkladı. (Sözcü)

AB'den Amazon'a 'iRobot' uyarısı

 

Amazon, bazı çalışanlarını işten çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)