BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrezilya reali düşüşün başını çekti----

Brezilya reali düşüşün başını çekti

Brezilya reali düşüşün başını çekti
04 Ocak 2016 - 19:16 www.finansgundem.com

Brezilya borsaları düşerken para birimi real gelişen piyasa kurlarındaki düşüşe öncülük etti

Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi Brezilya'nın uzun süre sonra en büyük resesyona ilerlediği endişeleri Brezilya piyasalarında düşüşe neden oldu. 

Ülkenin en büyük ticaret ortağı Çin'de imalat sanayinin gerilemesiyle Real dolar karşısında %1.8 düşerek 4.0312'den işlem gördü. Ülkede Ibovespa endeksi de dört seans üstüste geriledi ve 2009'dan beri en düşük seviyeyi gördü. 

ABN Amro Bank'ta analist olan Georgette Boele, "Çin'in talebi Brezilya için çok önemli, bu nedenle bu konudaki negatif algının etkisi her yerde görülüyor" dedi. 

Çin'de imalat sektöründeki gidişatı gösteren endeksin 5. ayda da gerilemesi Brezilya'nın görünümü üzerinde de baskıya neden oluyor. Bir ankete göre Brezilya'nın 1901 yılından beri görülebilecek en derin resesyona girebileceği belirtiliyor. 

2015'te %33'lük düşüş 
Real, 2015 yılında %33 gerileyerek 16 büyük para birimi arasında en büyük düşüşü kaydetti. Ülkedeki politika yapıcılar 12 yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına alabilmek için mücadele ediyor. 

100 ekonomistin katıldığı ve bugün yayımlanan bir ankete göre ülkede bu yıl enflasyonun %7.09 olması bekleniyor. Hükümetin resmi enflasyon hedefi ise %4.5. Aynı ankete göre ülke ekonomisinin de bu yıl %2.95 daraması bekleniyor. 

Sao Paulo'daki Lerosa Investimentos'tan Vitor Suzaki, "Çin'deki daralma Brezilyalı ihracatçılar için ürkütücü bir senaryo teşkil ediyor. Her yerde endişe duymak için bir neden mevcut ve kısa vadede bir iyileşme için pek fazla umut yok" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)