BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrezilya kalkınma kredilerini kısacak----

Brezilya kalkınma kredilerini kısacak

Brezilya kalkınma kredilerini kısacak
04 Kasım 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

Brezilya, 4 yılın en büyük bütçe açığını azaltmak için önümüzdeki yıl kalkınma bankasının kredilerini yüzde 20 oranında azaltmayı planlıyor

Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi Brezilya, kredi notunun indirilebileceği spekülasyonlarını artıran 4 yılın en yüksek bütçe açığını aşağı çekmek için, kalkınma bankasının verdiği kredileri yüzde 20 oranında azaltmayı planlıyor.
Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, devlet bankası BNDES'in 2014'te 150 milyar real (66.6 milyar dolar) yeni kredi vereceğini açıkladı. BNDES'in bu yıl için öngörülen kredi seviyesi 190 milyar realdi ve son değişiklik, kalkınma bankasının kredilerini 2012 seviyelerinin bir miktar altına geriletecek. Mantega, hükümetin BNDES'in eyalet ve belediyelere verdiği kredileri bloke edeceklerini, tüketici mallarındaki vergi indirimlerini kaldıracaklarını ve mevcut harcamaları kontrol altında tutacaklarını söyledi.
Devlet bankalarına verilen teşviklerin azaltılacağını açıklayan Mantega, kredilerin daha odaklanmış şekilde verileceğini ve sübvansiyonların azaltılacağını anlattı.
BNDES'in kredilerindeki indirim, kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Standard&Poor's'un, kamu kredilerine ilişkin endişelerini de giderecek. BNDES'in portföyünde 232 milyar dolar ile Dünya Bankası'nın yüzde 60 üzerinde kredi bulunuyor. S&P, Haziran'da Brezilya'nın kredi notunun görünümünü negatif olarak belirlerken, Moody's de geçtiğimiz ay ülkenin görünümünü "pozitif"ten, "durağan"a indirdi.
Moody's'e göre Brezilya'nın borç/GSYH oranı yüzde 59 ile, diğer Baa2 notuna sahip ülkelerin ortalaması olan yüzde 45'in üzerinde seyrediyor.
BNDES 2012'de 156 milyar real, 2011'de de 139 milyar real kredi vermişti. Dünya Bankası'nın Haziran 2013 itibariyle verdiği kredilerin toplamı 144 milyar dolar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)