BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBrezilya gelirde de hüsrana uğradı----

Brezilya gelirde de hüsrana uğradı

Brezilya gelirde de hüsrana uğradı
13 Temmuz 2014 - 09:06 www.finansgundem.com

Kupa 2014 Brezilya'ya yaramadı

Almanya ve Arjantin'in bugün şampiyonluk için kozlarını paylaşmasıyla birlikte sona erecek Dünya Kupası'nı düzenleyen ev sahibi Brezilya, her anlamda hayal kırıklığı yaşadı. Yarı final maçında Almanya'ya 7-1 gibi tarihi bir skorla yenilerek final şansını kaybeden Brezilya, turnuvadan beklediği geliri de elde edemedi. 2014 Dünya Kupası'nı düzenleyebilmek için 14 milyar dolarlık harcama yapan Brezilya'nın, kupadan elde ettiği gelir ise 3 milyar dolarda kalacak. Futbol analistleri Dünya Kupası'nın Brezilya ekonomisine etkisinin maksimum 14 milyar dolarla yani turnuvayı düzenlemek için harcadığı para kadar olacağını ileri sürdü. Ülkeye gelen turistlerin de 3 milyar dolar civarında turizm getirisi sağlayabileceğini ifade eden Futbol Ekonomisti Tuğrul Akşar, FIFA'nın Dünya Kupası'na katılacak takımlara toplam 576 milyon dolar ödeyeceğini söyledi. Brezilya'nın, dünyaya futbolcu ihraç eden ve futbol gelirlerinin yaklaşık 3'te 1'lik kısmını ihraç ettiği futbolculardan kazandığını anlatan Akşar, dünyada 10 binin üzerinde bonservisli Brezilyalı futbolcu olduğunu aktardı.
 
EN KÂRLISI ALMANYA
 
2002'de Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği Dünya Kupası'nın bu iki ülke ekonomisine katkısı ise yaklaşık 9 milyar dolar düzeyinde olmuştu. 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası ise 12 milyar dolarlık etkisiyle ev sahibi ülkeye ciddi anlamda getiri sağlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)