BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrexit iyimserliğinin yaradığı sterlin 2 ayın zirvesinde----

Brexit iyimserliğinin yaradığı sterlin 2 ayın zirvesinde

Brexit iyimserliğinin yaradığı sterlin 2 ayın zirvesinde
20 Eylül 2019 - 12:04 www.finansgundem.com

Sterlin, AB Komisyon Başkanı Juncker'in Brexit iyimserliğini artırmasıyla iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı

Sterlin, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in 31 Ekim'e kadar Brexit anlaşmasına varılabileceğini söylemesinin ardından iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

Sterlin, Juncker ile gerçekleştirilen bir mülakatta anlaşmasız Brexit'i engellemek için “her şeyi” yaptığını söylediği belirtilen Sky News haberinin ardından, Ocak ayından bu yana en uzun haftalık yükseliş serisini kaydetmeye yöneldi.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, Perşembe günü İngiliz mevkidaşı Johnson ile anlaşmaya varmak üzere gelecek hafta görüşeceğini belirterek pozitif bir algı yaratmıştı.

New York'ta Wells Fargo Securities Döviz stratejisti Brendan McKenna, “Sterlindeki hareket eğer anlaşmasız Brexit engellenirse sürdürülebilir. Ama görüşmeler sonuçsuz kalırsa muhtemelen büyük bir satış görürüz.” dedi.

Sterlin, 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini görmes sonrasında Londra saatiyle 08:45'te dolar karşısında yüzde 0.3 artıda 1,2567'den işlem gördü. Sterlin benzer para birimleri arasında yüzde 3.4 yükselişle en iyi performansı gösterdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)