BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit, iki ülke arasında balıkçılık krizi çıkardı----

Brexit, iki ülke arasında balıkçılık krizi çıkardı

Brexit, iki ülke arasında balıkçılık krizi çıkardı
15 Aralık 2020 - 15:37 www.finansgundem.com

İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması sonrası ticaret koşullarını belirleyecek anlaşmada en tartışmalı başlıklardan birisi de balıkçılık. Bu tartışmalı başlık, Fransa ve İngiltere'yi karşı karşıya getiriyor.

İngiltere ve Avrupa Birliği arasında Brexit sonrası ticaret ilişkilerini düzenleyecek anlaşmada henüz sonuca varılamadı.

BALIKÇILIK EN TARTIŞMALI BAŞLIK

Balıkçılık konusundaki anlaşmazlık, İşçi Partisi'ne destek veren bölgelerden gelen oylarla Başbakan olan Johnson'ın siyasi hayatını olumsuz etkileyebilir. Karar Fransa lehine çıkarsa güney ve kuzey bölgelerden gelen oyları kaybedebilir.

AYRILIK DURUMUNDA İNGİLİZ KARASULARINDA AVLANMA OLMAYACAK

Anlaşmasız ayrılık durumunda AB üyesi ülkeler İngiliz karasularında avlanamayacak. Bölgede faaliyet gösteren balıkçıların büyük bölümü Fransız olduğu için durumdan en fazla da Fransa etkilenecek.

Bu, Sarı Yelek gösterileri ile başlayan protesto furyasının ardından kamuoyu desteğini büyük ölçüde kaybeden Macron'un isteyeceği en son şey.

İNGİLTERE YÖNETİMİ DÜĞMEYE BASTI

İngiliz yönetimi, karasularında Fransız balıkçıların avlanmasıyla egemenlik hakları ihlalinin önüne geçmek için düğmeye bastı bile. Bu çerçevede İngiliz donanmasına karasularına giren Fransız balıkçıları gözaltına alma yetkisi verecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. Ayrıca Manş Denizi'ne giren AB balıkçı gemilerini durdurmak hatta el koymak için de İngiliz donanmasına görev verilecek.

2018'DE DE DENİZ TARAĞI KRİZİ YAŞANDI

2018'de iki ülke arasında deniz tarağı krizi yaşanmıştı. Deniz tarağı avlayan Fransız ve İngiliz balıkçılar teknelerle birbirlerine girmişti. Olay, Fransız sahil güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bastırılmıştı.

İngiltere anlaşmasız Brexit’e hazırlanıyor

 

Brexit denizlerde de dengeleri değiştirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)