BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit görüşmeleri anlaşmadan uzakta----

Brexit görüşmeleri anlaşmadan uzakta

Brexit görüşmeleri anlaşmadan uzakta
21 Ağustos 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

Brexit müzakerelerini son oturumu verimsiz geçerken, taraflar birbirlerini suçladı.

Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, AB ve Birleşik Krallık arasındaki müzakerelerin son oturumunda gördüğü gelişme eksikliği konusunda şaşırdığını ve endişelendiğini söyledi ve mevcut tabloya göre bir Brexit anlaşmasının gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Barnier, Londra'yı temel konularda gelişme gösterme konusunda isteksiz olmakla ve AB'nin önemsediği konuları gündemine almamakla suçladı. Birleşik Krallık'ın firmalarının ortak pazara dahil olmasını istediğini ancak diğer Avrupalı firmalarla aynı standartlara tabii olmamalarını istediğini belirten Barnier, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkarken ortak pazardan da çıktığını söyledi.

Birleşik Krallık Brexit Başmüzakerecisi David Frost ise, AB'nin devlet destekleri ve balıkçılık politikalarının üzerinde anlaşılması ısrarı görüşmelerdeki gelişmeleri engellediğini söyledi.

Frost, Birleşik Krallık'ın, AB'nin diğer ülkelerle imzaladığı, Serbest Ticaret Anlaşması çerçevesinde ve yasaları, sınırları ve kara suları üzerinde kendi bağımsızlığını kazanmak istediğini ekledi.

"Taraflar, süre kısalırken pek çok önemli konu üzerinde anlaşmak zorunda," diyen Frost, gelecek oturumun 7 Eylül tarihinde yapılacağını hatırlattı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)