BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Brent petrolü 13 ayın dibinden yükseldi----

​Brent petrolü 13 ayın dibinden yükseldi

​Brent petrolü 13 ayın dibinden yükseldi
13 Ağustos 2014 - 22:23 www.finansgundem.com

WTI petrol düşüş beklenen hükümet stok verisi öncesinde yatay seyrederken, Brent 13 ayın en düşüğünden toparlandı

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI), ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta gerilediğini göstermesi beklenen hükümet verisi öncesinde büyük bir değişiklik yaşamadı. Brent petrolü ise Çin ekonomisindeki yavaşlama ile 13 ayın en düşüğüne kadar gerilemesinin ardından toparlandı.

Petrol vadelileri Londra'da, 2. gün üst üste 103 doların altında düşdükten sonra, yüzde 0.9 yükseldi. Brent petrolü geçen ay Libya ve Batı Afrika üretiminin artması ile geriledi. Peşmerge birlikleri Kuzey Irak'ta İslam Devleti (İD) güçlerini püskürterek bazı bölgeleri geri aldılar. Nuri  El-Maliki ise iktidarda kalmaya çalışıyor. EIA ABD ham petrol stoklarının geçen hafta 1.4 milyon artarak 367 milyona çıktığını açıkladı.

EIA verisi öncesinde, ABD'de petrol stoklarının geçtiğimiz hafta azalarak, üst üste yedinci haftada da gerilediği tahmin ediliyor.

Londra'da bulunan BNP Paribas SA emtia stratejisti Harry Tchilinguirian " Brent piyasasında aşırı satış var. Atlantik'teki kaynakların Asya'ya aktarılabileceği düşünüldüğünde, düzeltmenin fazla olduğu anlaşılıyor" dedi.

Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 5 sent azalarak 97.32 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 12 üstünde seyretti. 

Eylül vadeli Brent petrolünün varil fiyatı ise, ICE Futures Europe borsasında, 61 sent artarak 103.63 dolar oldu. İşlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 43 üzerinde seyretti. Kontrat 102.37 dolar ile 1 Temmuz 2013'ten bu yana en düşük gün içi seviyesine dokundu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.31 dolar olurken, dün 5.65 dolardan günü tamamlamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)