BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBP'nin karı beklentilerin üzerinde----

BP'nin karı beklentilerin üzerinde

BP'nin karı beklentilerin üzerinde
01 Kasım 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

Petrol ve gaz devi BP, eylül ayı sonuna kadar olan üç aylık dönemde 8,2 milyar dolarlık net kâr açıkladı.

Petrol ve gaz devi BP, yüksek emtia fiyatları ve güçlü gaz piyasasının desteğiyle beklenenden daha güçlü üçüncü çeyrek kârı bildirdi.

İngiliz enerji devi, eylül ayı sonuna kadar olan üç aylık dönemde 8,2 milyar dolarlık net kâr açıkladı.Bloomberght'te yer alan habere göre, bu rakam net kârın 3,3 milyar dolar olduğu bir önceki yıla göre önemli bir artışa işaret etti.

Beklenti üçüncü çeyrekte 6,1 milyar dolar net kâr açıklanmasıydı.

BP ayrıca 2,5 milyar dolarlık hisse geri alımı daha duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü petrol devlerini “savaş vurgunculuğunu” durdurmaya çağırdı ve endüstri devlerinin gaz fiyatlarını düşürmek için çalışmaması halinde daha yüksek vergiler uygulanabileceğini söyledi.

Petrol ve gaz endüstrisi grupları, daha önce aşırı kazanç elde ettiği düşünülen bu kurumlardan alınması amaçlanan beklenmedik vergi çağrılarını kınamış, bunun enerji fiyatlarındaki keskin artışı çözemeyeceği ve yatırımları engelleyebileceği konusunda uyarmıştı.

BP CEO'su Bernard Looney yaptığı açıklamada, "Bu çeyreğin sonuçları, dönüşürken performans göstermeye devam ettiğimizi yansıtıyor. Enerji tedariğini hızlandırmak için yatırım yapmaya devam ederken enerji üçlemesini ( güvenli, uygun fiyatlı ve daha düşük karbon enerjisi) çözmeye yardımcı olmaya odaklanmış durumdayız” diye konuştu.

 

Şişecam'ın 3. çeyrek net karı yüzde 254 oranında arttı

 

Oyak Yatırım kârını 3 artırdı

 


 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)