BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBP, yılın ilk yarısında kârını üç katına çıkardı----

BP, yılın ilk yarısında kârını üç katına çıkardı

BP, yılın ilk yarısında kârını üç katına çıkardı
02 Ağustos 2022 - 10:34 www.finansgundem.com

İngiltere merkezli enerji şirketi BP tarafından yayınlanan finansal rapora göre, yılın ilk yarısında kârını üç katına çıkardı


İngiltere merkezli enerji şirketi BP tarafından bugün yayınlanan finansal rapora göre, bu yılın ilk yarısında doğalgaz üretiminde yıllık bazda %6 artış bildirirken, şirket kârı bu dönemde neredeyse üç katına çıktı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Şirketin küresel doğalgaz üretimi, Ocak-Haziran döneminde ortalama 4.803 milyon fit küp/gün (136 milyon m3/gün) olurken, ikinci çeyrek üretiminin ise yaklaşık %6 daha yüksek olduğu görülüyor.

Sonuçlar, kısmen geçen yılın aynı dönemine göre daha düşük bakım maliyetleri ve bu yıl ki yüksek fiyatlardan kaynaklandı.

Şirketten yapılan açıklamada, "BP, Avrupa'ya arz eksikliği nedeniyle gaz fiyatlarının üçüncü çeyrekte yüksek ve oynak kalmasını bekliyor. Fiyatlar büyük ölçüde Rus boru hattı akışlarına veya diğer arz kesintilerine bağlı şekillenecek" ifadeleri kullanılıyor.

Öte yandan, şirketin net kâr için kullandığı temel yenileme maliyeti kârı, geçen yılın aynı döneminde 5,4 milyar USD iken Ocak-Haziran 2022 döneminde toplam 14,7 milyar USD seviyesine ulaştı.

Şirketin Ocak-Haziran döneminde yenilenebilir enerji kurulu kapasitesi de geçen yılın aynı dönemine göre 0,4 GW artışla 2 GW'a ulaştı.

Savaşın ortasında kalan şirket: BP

 

BP istasyonlarında yakıt tükendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)