BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoyner hisselerini geri aldı----

Boyner hisselerini geri aldı

Boyner hisselerini geri aldı
03 Haziran 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

Boyner Grubu, CVCI'dan Beymen ve Boyner Mağazaları hisselerini geri aldı

Boyner Grubu, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık’a yatırım yaptı.Hisselerini CVCI’dan geri alan Boyner Grubu, Beymen'de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta %60 çoğunluğa ulaştı.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Beymen Mağazacılık A.Ş’nin %50 ve Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin %30,05 oranındaki hissesinin Citi Venture Capital International'ın bir kuruluşu olan Fennella Sarl'den satın alındığı ve hisse devir işleminin tamamlandığı duyuruldu.
Beymen Mağazacılık hisselerinin %50’sinin2014 yıl sonu mali tabloları baz alınarak hesaplanacak değerin daha yüksek olması durumunda 89.820.000 USD ile sınırlı olmak üzere bir ek ödeme yapılmak üzere,287 milyon USD bedelle satın alındığı belirtildi.11 milyonu USD’si hisse devir tarihinde ödenen toplam bedelin, 30,5 milyonu 2 Haziran 2014’de ve geri kalanı 5 Haziran 2015 tarihinde ödenecek.Fennella Sarl’nin Boyner Büyük Mağazacılık’ta sahip olduğu %30,05 oranındaki hissenin ise toplam 96,7 milyon USD’ye satın alındığıve bedelin tamamının 5 Haziran 2015 tarihinde ödeneceği belirtildi.
Mevzuata uygun olarak Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin halka açık hisselerine çağrıda bulunulması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulacağı, çağrı fiyatının da bu başvuru ile nihai halini alacağı eklendi.
Boyner Grubu hisse devrinin ardından Beymen’de %100, Boyner Büyük Mağazacılık’ta ise %60 çoğunluk hisseye ulaştı. Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner,konuyla ilgili olarak:
“Şirketlerimize, Türkiye’ye güveniyoruz. Yatırımımızı gönül rahatlığıyla yaptık. 2007’den bu yana süren CVCI ile ortaklığımız, kazan-kazan’ın ötesinde bir ortaklık oldu: Kazan-kazan-kazandır. Bu ortaklıktan CVCI da, biz de çok yararlandık, mutlu bitiriyoruz. Bu sürede sadece işimize değil, müşterilerimize, sektöre, topluma da kazandırdık. Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizi, sektördeki liderliğimizi güçlendirerek aştık. Yeni markalar, ürün ve hizmetlerle müşterilerimize hız kesmeden ulaşmaya devam ettik. YKM ile büyük bir adım daha attık. Sektöre yenilikler getirdik, bu arada önemli ölçüde
istihdam yarattık. Doğru zamanında ve değerinde buluştuk, doğru zamanında ve değerinde ortaklığımızı bitiriyoruz. Bugün yeni ve daha yüksek hedeflere ulaşmayı umut ettiğimiz bir döneme giriyoruz” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)