BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBöyle düşüş 33 yıldır görülmedi----

Böyle düşüş 33 yıldır görülmedi

Böyle düşüş 33 yıldır görülmedi
15 Nisan 2013 - 20:43 www.finansgundem.com

Altın 1980 yılından bu yana da en yüksek iki günlük düşüşünü yaşadı

Geçen hafta ayı piyasasına giren altın, Pazartesi sabahı vadeli piyasalarda sert değer kaybı yaşayarak haftaya başladı. Beklenenden düşük gelen Çin'deki büyüme verisi sonrası bakır da değer kaybetti.
wsj.com'dan Fercan Yalınkılıç'ın haberine göre, Haziran vadeli altın kontratı yüzde 7'ye yakın değer kaybederken 1400 doları aşağı yönlü kırdı. Pazartesi'ye 144.6 dola düşüşle başlayan altın 1356.4 dolara kadar geriledi. Altının bir günlük düşüşü yüzde 9,5'i geçti. Bu düşüş 1983 yılından bu yana altının bir en yüksek bir günlük düşüş rekoru oldu. Altındaki hızlı gerileme rekoru bununla da kalmadı. İk günde yüzde 12'den fazla gerileyen 1980 yılından bu yana en yüksek iki günlük düşüş rekorunu da kırdı. Altın geçen hafta da yüzde 4,1 değer kaybetmişti.
Bir başka değerli metal olan gümüş fiyatı altından daha çok geriledi. Gümüşte düşüş yüzde 12 oldu. 3 dolardan fazla düşen gümüşün ons fiyatı 24,71 dolara geriledi.
Altın piyasasındaki hava, yatırım bankalarının öngörülerini düşürmesinin ardından değişti. Özellikle ABD borsalarının rekor kırmasıyla artan risk iştahı güvenli liman olarak görülen altından çıkışı da hızlandırdı. Merkez bankalarının likidite operasyonlarının enflasyonu tetiklememesi de enflasyona karşı koruma olarak alınan altına olan ilgiyi azalttı.
Çin'de beklenenden düşük gelen büyüme verisinin, toparlanmanın daha olgunlaşmadığını işaret etmesinin ardından bakırda da satış yaşandı. Yüzde 1,7 gerileyen bakır vadelisi 3,29 dolardan işlem gördü.
Çin büyümesinin yarattığı olumsuz büyüme beklentileri ardından petrol fiyatlarında da sert düşüş yaşandı. Yüzde 2,5 düşen petrol fiyatı 89 doların altına geriledi. Brent petrolün fiyatı ise 101 dolara indi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)