BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBosnalı Sırp lider Yüksek Temsilci'nin kararına uymayacaklarını açıkladı----

Bosnalı Sırp lider Yüksek Temsilci'nin kararına uymayacaklarını açıkladı

Bosnalı Sırp lider Yüksek Temsilci'nin kararına uymayacaklarını açıkladı
02 Temmuz 2023 - 16:56 www.finansgundem.com

Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Dodik, entite meclisinde alınan kararların iptal edilmesine karşın iptal kararını dinlemeyeceğini açıkladı.

Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti (RS) Başkanı Milorad Dodik, Yüksek Temsilci Christian Schmidt'in iptal kararına karşı çıkarak, entite meclisinde alınan kararların yürürlükte kalacağını söyledi.

Dodik, katıldığı törende, Schmidt'in, Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisinde (NSRS) Bosna Hersek Anayasa Mahkemesinin kararlarının entite topraklarında geçerli sayılmaması ve Yüksek Temsilci'nin kararlarının entitenin Resmi Gazetesi'nde yayımlanmaması yönünde alınan kararları iptal etmesini değerlendirdi.

Schmidt'in kararını sert şekilde eleştiren Dodik, "Ne demek oluyor şimdi bu? Eğer kararı uygulamazsam beni gözaltına alacaklar ve Müslüman bir savcıya teslim edecekler. O da beni hapis cezasına mahkum edecek Müslüman bir hakime teslim edecek. Bu kararlar iptal edilmeyecek. Bizler onları uygulayacağız, bakalım neler olacak?" ifadesini kullandı.

Dodik ayrılıkçı söylemlerini sürdürdü

NSRS'de oy çokluğuyla kabul edilen kararların yürürlüğe gireceğini aktaran Dodik, "Kurumlarımızı güçlendireceğiz. Bosna Hersek Mahkemesi, Bosna Hersek Savcılığı ile Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansının (SIPA) da RS'de yetkileri olmadığını ilan edeceğiz. RS polis güçlerini kuvvetlendireceğiz." diye konuştu.

Dodik, "Bize silahlı güçleriyle saldıracaklarını beklemiyorum ama böyle bir şey olursa da direnç göstermeyiz. Eğer şimdi diz çöker ve kararlı olmazsak, 10 yılda yok oluruz. Cesur ve güçlü olursak ayakta kalırız. Ben bu halkı korumak zorundayım ve sonuna kadar gideceğim. Başka seçeneğim yok." değerlendirmesinde bulundu.

Schmidt'in kararını değerlendiren Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de Sırp medyasına yaptığı açıklamada, RS'de yaşananlardan endişe duyduğunu ifade ederek, "Dodik ile dün konuştum. Yabancıların çok sert bir karar aldığını düşünüyorum. Göreceğiz." dedi.

Yüksek Temsilci Schmidt, dün, Bonn yetkilerini kullanarak, NSRS'de geçen hafta alınan Bosna Hersek Anayasa Mahkemesinin kararlarının entite topraklarında geçerli sayılmaması ve Yüksek Temsilci'nin kararlarının entitenin Resmi Gazetesi'nde yayımlanmaması yönündeki kararları iptal ettiğini ve yürürlüğe girmeyeceklerini açıklamıştı.

Bosnalı Sırpların kararı anayasaya aykırı bulundu

 

İngiltere'den Bosnalı Sırp siyasetçilere yaptırım kararı

 

Bosnalı Sırp lider Dodik'e "ayrı ordu" tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)