BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsaların yükseliş nedenini açıkladı!----

Borsaların yükseliş nedenini açıkladı!

Borsaların yükseliş nedenini açıkladı!
23 Mart 2015 - 10:46 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, küresel hisse senedi piyasalarını coşkudan ziyada korkunun yeni rekor seviyelere yönelttiğini söyledi

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller bir Alman gazetesine Pazar günü verdiği röportajda, küresel hisse senedi piyasalarını coşkudan ziyada korkunun yeni rekor seviyelere yönelttiğini söyledi.

Yale Üniversitesi profesörlerinden Shiller ayrıca potansiyel hisse senedi piyasası balonları ile ilgili uyarıda bulundu ve mevcut rekor düşük seviyeler dikkate alındığından petrole yatırım yapmak için iyi bir zaman olabileceğini belirtti.

Shiller Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’a, “Hisse senedi piyasasında şu sıralar deneyimlediğimiz yükseliş coşkudan kaynaklanmıyor. Ben bunu ‘yeni normal yükseliş olarak’ adlandırıyorum. Bu bir yatırım patlaması. Mekanizmalar yerinde ama duygu eksik. İyimserlik olduğunu görmüyoruz. Bu yükseliş korku ile yönleniyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Shiller, Almanya hisseleri dahil olmak üzere Avrupa hisselerinin ABD hisselerine göre daha ucuz olduğunu dile getirdi. Şu an için hisse senetlerine fazla bir alternatifin olmadığını söyleyen Shiller, “Aşırı düşük faiz oranları periyodundayız. Balonların olduğuna ancak merkez bankalarının suçlanamayacağını inanıyorum” ifadesinin kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)