BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorsaların beklediği paketin ayrıntıları belli oldu----

Borsaların beklediği paketin ayrıntıları belli oldu

Borsaların beklediği paketin ayrıntıları belli oldu
08 Şubat 2021 - 00:21 www.finansgundem.com

Piyasaların yakından takip ettiği 1.9 trilyon dolarlık yeni destek paketinin ayrıntıları belli oldu. Yellen, zorluk yaşayan orta kesim ailelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen Beyaz Saray’ın önerdiği 1.9 trilyon dolarlık paketle ilgili açıklamalarda bulundu. Yellen, yıllık geliri 60 bin dolardan az olanların 1.400 dolarlık yardımı alması gerektiğini belirtti. Doğrudan para yardımının kimlere olması gerektiği Amerika’da bir süredir tartışma konusu. Konuyla ilgili ayrıntıların değerlendirilmekte olduğunu kaydeden Yellen, zorluk yaşayan orta kesim ailelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

1.9 trilyon dolarlık pakette yardımın yıllık geliri 75 bin doların altında olanlara yapılması öngörülüyor. Ancak Başkan Biden bir süre önce 1400 doların tartışma konusu olmadığını ancak bu yardımın kimlere yapılacağı konusunda görüşlere açık olduğunun mesajını vermişti.

Biden’la görüşen Cumhuriyetçi 10 senatör ise yıllık geliri 50 bin doların altında olanlara bu yardımın yapılmasını istemişti.

Yönetimin ekonomik paketin enflasyona neden olabileceği riskini de değerlendirdiğini söyleyen Yellen, “bu riskle ilgilenecek güzel araçlarımız var” ifadesini kullandı.

Yellen ve yönetimden diğer isimler ekonomik paketin küçük olmasının ekonomiye tehlike olacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Amerika Maliye Bakanı, piyasalarda son dönemdeki hareketlilikle ilgili olarak yeni politikalar ya da düzenlemeler yapılması konusunda konuşmanın erken olduğunu da kaydetti.

Demokratlar 1.9 trilyon dolarlık paketi Cumhuriyetçiler'in desteği olmadan da Kongre'den geçirme konusunda kararlı görünüyor. Paketin Mart ayında Kongre'de kabul edilmesi bekleniyor. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Master Monitor 08 Şubat 2021 22:50

    Bir avuç yahudinin yediği haltlara bakın, USA kesinlikle özgür değil ve yahudilerin herseyi ile esir aldığı garip bürokrasi anarsisinin olduğu kapitalist, faşist ve dünya ülkelerine adalet sağlayamayan bir cehennemlikler ülkesidir.

  • Broker08 Şubat 2021 03:37

    Ülkemizde doviz cari cari açığından dolayı doviz yükselir düşüncesi var ama bu böyle olmayacak! Çğnkü;1.Dünyada dolar euro genişlemesi 2.Amerika avrupa daha fazla ihracat yapmak için paralarının değerlenmelerinş istememesi ve foreks piyasalarında bu yönlü işlem yapması, 3.yerli bankaların doviz cari durumunun güçlenmesi için dovizi füşük tutma yönünde işlem yapmaları. 4. Merkez Bankadı dovşz rezervlerini en iyi fiyattan artırmak için bu yönlü işlem tapması. 5. Liraya uygulanan yüksek faiz, ve gerekirse dahada şok faizler MB rezervlerini iyi yere getirene kadar. 6. Türkiye finans piyasalarındaki yabancıların dovizin yükselmesini istememesi ve bu yönlü işlem yapması. Dovizi aşağıda tutacak çok farklı güçler sekronize olmuş durumda. Tabi bu sürekli olmaz.

  • Dşr08 Şubat 2021 03:25

    Dünyaya yine dolar euro pompalayacaklar. Bir düre daha doviz gevşeyebilir.