BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsalarda balon tehlikesi----

Borsalarda balon tehlikesi

Borsalarda balon tehlikesi
02 Aralık 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

Nobelli ekonomist Robert Shiller, ABD borsaları ve küresel konut piyasasında balon oluştuğuna dikkat çekti

Bu yılın Nobel Ekonomi Ödülü’nü alan ABD’li ekonomist Robert Shiller, Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda önemli uyarılar yaptı. Shiller, başta ABD olmak üzere bir çok ülkede borsalardaki ani yükselişler ve hızla artan gayrimenkul fiyatlarının bir finansal balon yarattığını söyledi.

'SONU KÖTÜYE GİDEBİLİR'
Nobelli ekonomist, “Şu anda alarm haline geçmemiz gerektiğini söylemiyorum. Ancak birçok ülkede borsalar çok yüksek seviyelere tırmandı. Birçok ülkede gayrimenkul fiyatlarında ani bir yükseliş görüldü. Bunun sonu kötüye gidebilir” dedi. ABD’li ekonomist, “Beni en çok ABD borsalarındaki yükseliş endişe ediyor. Çünkü ekonomimiz hala çok zayıf ve şoklara karşı dayanıksız” diye devam etti. Shiller, ABD’de finans ve teknoloji sektörünün aşırı değerli olduğunu da belirtti. ABD’de S&P 500 ve Dow Jones endeksleri son iki aydır sürekli yükselerek yeni rekorlara imza atıyor.

BREZİLYA VURGUSU
Bu yıl Nobel Ekonomi ödülünü diğer ABD’li ekonomistler Eugene Fama ve Peter Hansen ile birlikte, piyasa fiyatları ve varlık balonlarına yönelik araştırmasıyla paylaşan Shiller, gayrimenkül balonu açısından dikkat edilmesi gereken ülkelerin başında Brezilya’nın geldiğini ifade etti. Son beş yıldır Brezilya’da Sao Paulo ve Rio de Janerio’da gayrimenkul araştırmaları yapan Shiller, “Brezilya şu anda 2004’ün ABD’sine benziyor. Yatırım fırsatlarının artması ve orta sınıfın yükselişi, gayrimenkulde balon yarattı. Bu balon 2008-2009 yılları arasında tüm dünyayı krize soktu” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kk02 Aralık 2013 13:10

    İstanbul seyrantepe den 1milyon tl ye ev alamıyorsun.Adam 1,2 milyon istiyor.Seyrantepe degil manhattan sanki.Bizde balon varmı diye soranlara duyrulur.500,000 usd gıbı bır paraya new yorktan barcelona dan guzlece bır ev alınır.zamma devam her ay %2-3 zam yapın projelerınze.Elinizde patalyanları artık ekmek arasına koyar yersiniz.