BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsalar düştükçe dolar el yakıyor----

Borsalar düştükçe dolar el yakıyor

Borsalar düştükçe dolar el yakıyor
19 Mart 2020 - 09:19 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar korona virüs kriziyle satışa yönelirken dolar yükselmeye devam ediyor. Durum küresel ticareti likidite krizine sokacak kadar ciddi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün sebep olduğu korku atmosferi volatilite endeksinde artışa neden olarak küresel ölçekte hisse senetleri piyasalarını satışa zorluyor. Dünya genelinde dengesiz biçimde artan satışlar likidite akışını zora soktuğundan doların değeri de endişe verici seviyelere yükseldi.

İngiliz finans devi ING’nin küresel piyasa sorumlusu Chris Turner konuyla alakalı yaptığı yorumda, “Eğer nakit kraldır sözü gerçekse dolar şu anda dünya başkanı konumunda. Satılan her şey dolar karşılığında satılıyor” ifadelerini kullanıyor.

Küresel bir kredi krizi korkuları doların yükselişi ile şiddetlendi, buna karşılık hisse senetleri ve diğer varlıklardaki geniş tabanlı satışlar, altın ve ABD hazine tahvilleri gibi güvenli limanları bile baskı altına alıyor. Bu da dolar talebine katkı sağlayarak bir kısır döngü yaratıyor.

Singapur merkezli finans firması CMC Markets’ın satış tüccarı Oriano Lizza Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “Hiçbir varlık sınıfı dolar karşılığında satılmamak üzere güvende değil” ifadelerini kullanıyor.

“Normal piyasa mekanikleri dağılmış durumda. Yakın zamanda likidite krizinin piyasalarda endişe yaratmasını engelleyecek herhangi bir sebep göremiyorum. Bu öyle bir durum ki satılan her şeyin karşılığında kudretli doların alınıyor. Dolar nihai güvenli liman.”

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)