BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada başarının sırrı----

Borsada başarının sırrı

Borsada başarının sırrı
08 Temmuz 2014 - 08:42 www.finansgundem.com

Yapılan son bir çalışma, sindirim sistemlerini dinleyen borsacıların daha başarılı olduğunu gösterdi

Proceedings of the National Academy of Sciences kurumu, borsa işlemcilerinin beyinlerinin nasıl çalıştığını gösteren bir çalışmaya imza attı.

California Institute of Technology ve Virginia Tech kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma, özellikle borsalarda balon yaratacak aşırı açgözlülüğün baş gösterdiği anlarda, vücut tepkimeleri ve sindirim sistemlerini dinleyen borsacıların daha başarılı olduğunu gösterdi. Araştırmanın analistlerinden biri, “Yapılan deneyde yüksek kazanç elde eden deneklerin, ‘Heyecanlanıyorum, kalbim daha hızlı atıyor, geri çekilip, yaptığım şeyin mantıklı olup olmadığına bakayım’ dediği ve sonrasında da balon patlamadan elindeki hisseyi sattığını gördük” dedi.

DESTEK GÖRDÜ

Farklı bir araştırma merkezi olan Caltech’in analistlerinden Alec Smith, piyasalardaki balon ya da sıkıntı öncesinde borsacıların beyinlerinin sindirim sistemi ya da vücudun tepkileriyle sinyal verdiğini doğruladı. Araştırma 320 katılımcıyla, 16 işlem gününde denendi. Denekler toplam 50 saat borsacı oldu. Deneklerin sırtlarında sinir hareketlerini ölçen MR cihazları yerleştirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)