BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada artış bekleniyor mu?----

Borsada artış bekleniyor mu?

Borsada artış bekleniyor mu?
10 Eylül 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ağustos ayı anketi sonuçlarını yayınladı. Dolar, euro ve borsada beklentiler neler? İşte yanıtı...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ağustos ayı anketine katılanların yüzde 50'si eylül ayında ABD dolarında değişim beklemiyor.
SPK'nın 224 üst düzey yöneticisi tarafından yanıtlanan ağustos ayı beklenti anketine göre, gösterge bono faizine ilişkin olarak eylül ayında katılımcıların yüzde 48'i artış beklerken, yüzde 45'i değişim olmayacağını düşünüyor. Gelecek altı aylık ve bir yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı ise sırasıyla yüzde 51 ve yüzde 47 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların yüzde 50'si eylül ayında ABD dolarında değişim beklemezken, temmuz ayı sonuçlarında yüzde 32 olan artış bekleyen katılımcıların oranı ağustos ayında yüzde 41 olarak gerçekleşti. Altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı ise sırasıyla yüzde 57 ve yüzde 48 oldu.
Euroya ilişkin olarak katılımcıların yüzde 52'si eylül ayında değişim beklemezken, temmuz ayı sonuçlarında yüzde 28 olan artış bekleyen katılımcıların oranı ağustos ayında yüzde 39 olarak gerçekleşti. Gelecek altı aylık ve bir yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 40'a ulaştı.
Katılımcıların yüzde 52'si eylül ayında, yüzde 41'i gelecek altı ay BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemezken, yüzde 50'si yıllık dönemde artış beklediğini bildirdi.
BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 59'u eylül ayında, yüzde 43'ü gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 52'ye ulaştı.
Halka açılacak şirket sayısında değişim beklenmiyor
Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 69'u eylül ayında, yüzde 45'i gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 63 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların yüzde 55'i eylül ayında özel sektör borçlanma araçlarının ihracına yönelik koşullarda değişim beklemezken, gelecek altı ay ve bir yıl için iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, katılımcıların yüzde 52'si gelecek altı ayda, yüzde 61'i ise gelecek bir yılda iyileşme beklediğini belirdi.
Yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 58'i eylül ayında, yüzde 39'u gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 46 olarak gerçekleşti.
Katılımcıların yüzde 62'si eylül ayında, yüzde 45'i gelecek altı ay reel kesimin borçlanma durumuna ilişkin olarak değişim beklemezken, yıllık dönem için borçlanma durumunda artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 49 oldu.
BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 65'i bu ay, yüzde 52'si gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı yüzde 45'e ulaştı.
VİOP'ta işlem hacminde atış bekleniyor
Katılımcıların yüzde 65'i eylül ayında, yüzde 53'ü gelecek altı ay, yüzde 45'i ise gelecek bir yıl BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin olarak değişim beklemiyor. Geklecek bir yıllık dönem için işlem hacminde artış yaşanacağı beklentisine sahip katılımcıların oranı ise yüzde 41 olarak gerçekleşti.
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların yüzde 58'i bu ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık beklentilerde artış yaşanacağı yönünde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 46 ve yüzde 57 oldu.
Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 59'u eylül ayında değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 54'e ulaştı.
Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 49'u değişim beklemezken altı aylık ve yıllık dönemler için artış beklentisi sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 70 oldu.
MKYO net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların yüzde 63'ü bu ay, yüzde 45'i gelecek altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için aynı oran yüzde 37 olarak gerçekleşmiş, artış beklentisi ise yüzde 50'ye ulaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)