BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul’un iki mimarı bir arada----

Borsa İstanbul’un iki mimarı bir arada

Borsa İstanbul’un iki mimarı bir arada
04 Nisan 2013 - 21:19 www.finansgundem.com

27 yıllık İMKB’nin son gecesi...Başbakan Yardımcısı Babacan, Borsa İstanbul Başkanı Turhan'la birlikte salona girdi

BORSAGUNDEM.COM
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın son gününde BORSA İSTANBUL adına Çırağan Sarayı’nda düzenlenen gala gecesine davetliler gelmeye başladı. Tarihi gecenin ev sahipliğini yapan Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın heyecanı, mutluluğu ve gururu dikkatlerden kaçmadı.
Kırmızı Halı’dan geçen borsa dünyasının yetkili isimleri, yeni yönetim kurulu üyeleri tarihi geceye ilk gelenler. Görüşlerine başvurduğumuz konukların ortak düşüncesi, “Cumhuriyet dönemi Sermaye Piyasası’nın en önemli günlerinden birisi… Tarihi bir geceye tanıklık ediyoruz... Borsa İstanbul doğru çözümler sunacak” ifadesini yansıdı.

Gecenin konuklarından sermaye piyasalarının ünlü isimlerinden, BDDK Kurul Üyesi Can Akın Çağlar, “Biz İstanbul’u finans merkezi, küresel güç yapmaya çalışıyoruz. Bu gece de bu büyük vizyonun gereği… Bugün onun adımını atıyoruz…” dedi.
Sermaye Piyasaları uzmanı, hukukçu İbrahim Haselçin de şu anda salona giren önemli isimlerden biri. Haselçin’in sarı lacivert kravatı dikkat çekici…Haselçin eleştiril bir yaklaşımla geceyi şöyle değerlendirdi: "Herşey yenileniyor ama müşteri yok. Sorun yatırımcı olmaması. Bir kişi artıramadık borsacı sayısını. Güvensizliği kaldıramadığımız sürece borsayı Bağdat Caddesi'ne taşısak bir şey değişmez"

Sektörün yakın şahitlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, “Çok önemli bir dönüşüm… Borsa İstanbul’un bir bölgesel finans merkezi, sermaye piyasaları merkezi olması adına çok önemli bir sıçramanın ilk aşaması" dedi.

Deutsche Secureties Genel Müdürü Albert Krespin, “Hisse senedi piyasası için geleceğe çok umutlu bakıyorum. Tek şemsiye altında iyi bir koordinasyonla Borsa İstanbul’un daha güçlü bir yapıya kavuşacağını düşünüyorum. Borsa İstanbul ismi çok çekici bir marka” dedi.
İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Koç salona girdi.
Tarihi gecenin en önemli konuklarından olan Sermaye Piyasaları Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, salona girdi ve “Bugün piyasalarımız için tarihi bir gün. Piyasamız uluslar arası ve bölgesel bir kimliğe büründü” dedi. Ertaş'ın ardından Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da kırmızı halıdan geçerek içeri girdi.
Şu anda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek giriş yaptı. Maliye Bakanı Şimşek Borsa İstanbul’u, “Ekonomimizin büyümesi Sermaye Piyasalarına da ivme kazandırdı. Borsa İstanbul tarihi bir adımdır. Borsa İstanbul Sermaye Piyasası’nın gelişmesine, ekonominin büyümesine büyük katkıda bulunacaktır, temel amacı budur” sözleriyle değerlendirdi.
Eski İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, “Borsa İstanbul artık çok daha hızlı büyüyecek. 3 borsanın bir çatı altında bir araya gelmesi çok önemli bir gelişmedir” diye konuştu.
Konuklar arasında bulunan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ise “Borsa İstanbul’la birlikte borsamıza derinlik ve güven gelecektir” dedi.
FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de, “Borsanın 850 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenmeli “diye konuştu. Özyeğin, "Fibabanka neden borsada değil?" sorusuna da esprili bir yanıt verdi: "Bu halimizle Borsa İstanbul’a yakışmayız.”
SPYD Başkanı Arif Ünver, Al Baraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, TSPAKB Başkanı Attila Köksal, Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Doğaner, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, BDDK Başkanı Mukim Öztekin, XTB Menkul Değerler Satış Yönetmeni Levent Kerik galaya katılanlar arasında.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)