BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul'a büyük yatırım----

Borsa İstanbul'a büyük yatırım

Borsa İstanbul'a büyük yatırım
18 Mart 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

PhillipCapital Türkiye Genel Müdürü Kerem Korur, Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda yatırımcı olduğunu söyledi

Geçen yıl Hak Menkul Kıymetleri satın alarak Türkiye pazarına giren Singapur merkezli PhillipCapital Türkiye Genel Müdürü Kerem Korur, yeni yatırımlar için Singapur'a gideceklerini açıkladı.
Küresel kriz nedeniyle ihracatımızda Avrupa pazarlarının ağırlığı azalıp yerini Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine bırakırken, doğrudan yatırımlarda da bu ülkelerin Türkiye'ye ilgisi artıyor. 2012 yılının Mart ayında Hak Menkul Kıymetler'i satın alarak Türkiye pazarına giren Singapur merkezli uluslararası finans şirketi PhilipCapital Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kerim Korur, Singapur'da ciddi bir sermaye birikimi olduğunu vurgulayarak hem portföy hem doğrudan yatırım olarak Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda yatırımcı olduğunu söyledi.
MAYIS ayında Singapur'da İMKB Başkanı İbrahim Turhan'ın da katılacağı road show'a çıkacaklarını belirten Kerim Korur, "Singapur'da yıllık faizler yüzde 0.5, enflasyon yüzde 3. Yılda eksi 2.5 bir getiri var. Çok zengin bir ülke. Singapur'un ülke dışına yıllık yapmış olduğu portföy yatırımı 775 milyar dolar. Türkiye bunun yalnızca 210 milyon doları alıyor. Türkiye'nin dinamizmi, genç ve kaliteli nüfusu büyüme potansiyeli çalışkanlığı onları çok etkiliyor. Türkiye'yi ideal bir yatırım ülkesi olarak görüyorlar. 210 milyon dolarlık yatırım 2 yıl içerisinde 2.5 milyar doları bulur" dedi.
TÜRKİYE'YE ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR
KORUR, grubun yatırımlarını büyütmenin yanısıra Singapurlu şirketlerin Türkiye'ye yatırımlarına da aracılık etmeyi planladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Biz bugüne kadar Singapur, Malezya ve Hong Kong'a road show yaptık. Türkiye'yi ve Türk piyasalarını tanıttık. Türkiye'ye karşı hakikaten çok ciddi bir ilgi var. Sayın Babacan ve Zafer Çağlayan defalarca gitti. Singapurlu bakanlar da Türkiye'ye gelmeye başladı. Son iki yıldır çok sıcak bir ilişki kuruldu. Hatta Singapur geçen yıl bir büyükelçilik açtı. Bu da çok önemli bir gelişme."
SİNGAPUR VE MALEZYALI FONLARLA BULUŞACAK
KERİM Korur, mayıs ayında Singapur'da bir tanıtım toplantısı yapacaklarını belirterek, " Singapurlu ve Malezyalı yatırımcılara, portföy yöneticilerine ve oradaki büyük hükümet fonlarına Türkiye'deki fırsatlara anlatacağız. Borsa İstanbul da bu konuda çok ciddi girişimler yapıyor. Hatta Singapur'a beraber gideceğiz. Başkan da katılacak" dedi.
MİLLİ GELİRİN YARISI ASYA PASİFİK'TE
TÜRKİYE'NİN bugüne kadar çok fazla Avrupa ve Amerika yatırımlarına odaklandığını kaydeden Kerim Korur, " Önümüzdeki 10 yıl içinde dünya nüfusunun yarısı Asya Pasifik bölgesinde olacak. Bu da çok önemli. Asya Pasifik bölgesinin milli hasılası dünyanın yarısı kadar oluyor. Yani dünyanın tamamında üretilenlerin yüzde 50'si o bölgede olacak" dedi.
30 MİLYON $'LIK YATIRIM YAPTI
SİNGAPURLU PhilipCapital'in bugüne kadar Türkiye'ye yaptığı yatırımın boyutunun 30 milyon doları bulduğunu ifade eden Korur, şöyle devam etti: "İlk devir olduğunda 16 kişilik bir ekipti. Şimdi 32 kişiyiz. Bu sayı 70'e ulaşacak. PhilipCapital, Singapur'da yüzde 50 ile açık ara en büyük aracı kurum durumunda. Hong Kong'da da aynı Hedefimiz Türkiye'de ilk 10-15 aracı kurumdan biri olmak."
JAPONLAR BONOYU SEVİYOR
SON Halkbank'ın halka arzında bir Singapurlu hükümet fonunun toplam halka arzın yüzde 5'ini almasını 'bir başlangıç' olarak yorumlayan Kerim Korur, Asya Pasifik bölgesinden yatırımların artarak devam edeceğine inanıyor. Korur, genel trendi şöyle özetledi: "Singapurlu yatırımcı hem hisse senedi hem sabit getirili menkul kıymetlerde yatırım yapmak istiyor. Genelde Japonya ofisinden gelen müşteriler sabit getirili menkul kıymetleri ve Türk bonolarını tercih ediyor" diye konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emine18 Mart 2013 08:52

    Türkiye Borsalarına Avrupa ve Amerika'dan fazlasıyla talep vardı devamı ve daha da genişlemesi dünya genelinde sevindirici