BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul tek çatıyı yarattı----

Borsa İstanbul tek çatıyı yarattı

Borsa İstanbul tek çatıyı yarattı
06 Nisan 2013 - 10:09 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Attila Köksal, yatırımcıların tek çatı altında tüm yatırımlarını yapabileceğini söyledi

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Attila Köksal, "Yatırımcılar, tek bir borsa üzerinden tüm yatırım araçlarına yatırım yapabilecek" dedi.
Köksal, Borsa İstanbul'un açılışına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunarak, Borsa İstanbul'un Türkiye'deki tüm borsaları bir çatı altında toplayan yeni bir kurum olduğunu belirtti.
Köksal, şunları kaydetti:
"Eskiden ne bir kamu kuruluşu ne de özel sektör kuruluşu olarak çalışan bir borsamız vardı. Borsanın büyümesi bu nedenle kolay olmuyordu. Borsa yönetimleri istenen yatırımları yapamıyordu. Eleman alamıyordu ve zorluk çekiyordu. Yeni yapı da artık özel sektör zihniyetiyle yönetilen, kar amaçlı bir borsa. Hala hisseleri kamunun elinde. Fakat önümüzdeki yıllarda tamamen özelleşecek ve özel sektör şirketi görünümüne kavuşacak olan bir borsa.
Bu borsada Türkiye'de işlem gören İMKB hisse senetleri borsası, VOB ve altın borsası bir çatı altında toplanıyor. İleride kurulacak elektrik ve emtia borsaları da bu çatı altına girecek. Böylece yatırımcılar, tek bir borsa üzerinden tüm bu yatırım araçlarına yatırım yapabilir hale gelecekler'' dedi."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)