BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell'den Avrupa'da konvansiyonel savaş uyarısı----

Borrell'den Avrupa'da konvansiyonel savaş uyarısı

Borrell'den Avrupa'da konvansiyonel savaş uyarısı
09 Nisan 2024 - 16:57 www.finansgundem.com

AB, Avrupa'da potansiyel olarak daha geniş bir savaşa karşı finansal olarak hazırlanma çağrısı yaptı. Borrell, Avrupa'da konvansiyonel savaşın artık bir hayal olmadığını ve Rusya'nın tehdit oluşturduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupalıların kıtada potansiyel olarak daha geniş bir savaşa finansal olarak hazırlanmak için yeni yollar bulması gerektiğini bildirdi.

Borrell, Yeni Ekonomi Forumu etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, "Avrupa'da yüksek yoğunluklu, konvansiyonel savaşın artık bir hayal olmaktan çıktığını" söyledi.

"Savaş yarın başlamayacak ama gerçeği inkar edemeyiz." diye konuşan Borrell, Rusya'nın Avrupa'yı tehdit etmeye devam ettiğini anlattı.

Borrell, AB'nin savunma konusundaki eksikliklerine değinerek, "AB üye devletleri bir (Avrupa) Savunma Ajansı kurdular ancak bunu finanse etmediler." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın güvenlik durumunun Ukrayna'daki savaş nedeniyle "varoluşsal bir kriz" yaşadığına dikkati çeken Borrell, yeni bir hükümetler arası finansman aracına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Borrell, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın savunmaya yeterince harcama yapmayan Avrupa'daki NATO müttefiklerini savunmama tehdidine değinerek, "Trump'ın AB'yi uykudan uyandırdığı, konfor alanından çıkardığı" yorumunu yaptı.

Antonov: Ukrayna'nın NATO'ya girişi Rusya için kırmızı çizgi

 

Rusya'dan Macron'a: Saldırının sponsoru ve suç ortağı

 

Von der Leyen: Avrupa'nın savunma harcamalarını hızlandırmamız gerekiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)