BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrel: Nükleer anlaşmayı kurtarma şansı azalıyor----

Borrel: Nükleer anlaşmayı kurtarma şansı azalıyor

Borrel: Nükleer anlaşmayı kurtarma şansı azalıyor
05 Haziran 2022 - 10:30 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, nükleer anlaşmayı kurtarma şansının azaldığını fakat ek bir gayret ile konunun çözebileceğini düşünüyor.

Borrell, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmesinin ardından bugün (Cumartesi) sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bir anlaşmaya varma ve Kapsamlı Ortak Eylem Planına geri dönme olasılığı azalıyor. Ancak aynı zamanda, ekstra çaba sarf ederek hala bu sorunu halledebiliriz. Bir arabulucu olarak, son dönemde öne çıkan sorunlara çözüm bulmak için her zaman çalışmaya hazırım.”

ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminin çekildiği nükleer anlaşmayı kurtarmak için yapılan görüşmeler, Washington ve Tahran'ın ABD yaptırımlarının kaldırılması konusunda anlaşamaması nedeniyle tehdit altında. Batılı diplomatlar aylardır İran'ın uranyum zenginleştirme sürecini ilerlettiği için 2015 nükleer anlaşmasını kurtarma ihtimalinin azaldığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Anlaşmada İran, kendisine uygulanan Batı yaptırımlarının kaldırılması karşılığında nükleer faaliyetlerini kısıtlamayı taahhüt etti. Ancak ABD anlaşmadan çekilip İran'a yeni yaptırımlar uyguladıktan sonra, İran taahhütlerini yerine getirmeyi bıraktı ve uranyum zenginleştirmesini önemli ölçüde artırdı.

Japonya'daki Tomari nükleer santrali yeniden hizmete alınamayacak

 

Avrupa'nın nükleer atıkları nerede toplanacak?

 

Rusya nükleer silahı ne zaman kullanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)