BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorç tavanı artırılmalı----

Borç tavanı artırılmalı

Borç tavanı artırılmalı
03 Ekim 2013 - 18:57 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, hükümetin kısmi olarak kapanmasının üçüncü gününde açıklamalarda bulundu

Washington'ın dışındaki küçük bir işletmede konuşan Obama, birçok devlet dairesinin üç gündür kapalı kalmasına ve yüz binlerce memurun zorunlu ücretsiz izne çıkmasına neden olan krizin uzaması halinde, durumun daha da kötüye gideceğini söyledi.
Doğrudan ABD Temsciler Meclisi Başkanı John Boehner'i hedef alan Obama, Cumhuriyetçi politikacıyla ilgili sert sözler kullandı: "Boehner bu duruma son verecek tasarının oylanmasına izin vermeyecektir. Çünkü Cumhuriyetçi Parti içinde 'radikalleri' kızdırmak istemiyor. İstese bu saçmalığa beş dakikada son verebilir."
Boehner'in geçici bir bütçenin oylamaya sunulmasına izin vererek bu krizi sonlandırabileceğini ifade eden Obama, "Tüm yapması gereken bu. Tasarıyı meclise gönder. Herkesin oy kullanmasına izin ver. Geçecektir. Sonra bana gönder. Ben de imzalayayım. Kepenkler yeniden açılacaktır. Biz de ülkeyi yönetme ve Amerikan halkına yardımcı olma işimize geri döneriz. Bu önümüzdeki yarım saatte olabilir" dedi.
BOEHNER DE OBAMA'YI SUÇLAMIŞTI
Obama ve Kongre'deki her iki partinin liderleri, bütçe konusunda anlaşmaya varılamaması nedeniyle hükümetin önceki gün kepenk kapatmasından bu yana bugün ilk kez aynı masa etrafında bir araya gelmişti.
Toplantıya, Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi, Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid ve Senato Cumhuriyetçi Azınlık Lideri Mitch McConnell katılmıştı.
Boehner, bir saati aşan toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Obama'nın "müzakere etmeyi reddettiğini" söylemişti. Boehner, "Tüm istediğimiz, bir tartışma olması ve Obamacare (sağlık reformu) konusunda Amerikan halkı için adalet. Başkan ve Senato'daki Demokrat çalışma arkadaşlarımın Amerikan halkını dinleyeceğini ve oturup aramızdaki farklılıklara çözüm bulmak için ciddi tartışmaya gireceğini umuyorum" diye konuşmuştu.
Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak harcama tasarısının geçirilmesi için sağlık reformu yasasında değişiklikler yapılmasını şart koşuyor. Ancak Obama ve Demokratlar, “Obamacare” olarak bilinen reformda herhangi bir değişikliğe gitmeye hiçbir şekilde sıcak bakmıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)