BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBorç kriziyle boğuşan emlak devini sevindiren haber----

Borç kriziyle boğuşan emlak devini sevindiren haber

Borç kriziyle boğuşan emlak devini sevindiren haber
02 Eylül 2023 - 09:44 www.finansgundem.com

Krizin pençesindeki emlak şirketi Country Garden, Çin'in gayrimenkul sektörünü rahatlatmak için başvurduğu tahvil uzatımı hamlesinden yararlanma hakkına sahip oldu.


Borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektöründe krizi görece hafifletecek olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Reuters haber ajansı tarafından tarafından görülen bir belgeye göre, borç krizinin pençesindeki Country Garden, darboğaz içindeki emlak sektörü için can simidi olacak, tahvil ödemelerini uzatmak için kreditörlerinden onay aldı.

Country Garden, Cuma gecesi sona eren oylamada 3,9 milyar yuan (540 milyon dolar) tutarındaki onshore özel tahvilin vadesini uzatmak için kreditörlerinden onay istedi.

Çin'in devasa emlak sektöründeki benzeri görülmemiş likidite krizi, küresel piyasaları sarsan dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde KOVID sonrası toparlanma için büyük bir risk oluşturuyor.

Country Garden'ın borç ödeme süresinin uzatılması, Çin'in en büyük özel müteahhidine temerrüde düşmemesi için zaman kazandırırken, finans piyasaları ve emlak sektörünü desteklemek için bir dizi önlem açıklayan Çin hükümeti için de iyi bir haber oldu.

Uzatma, emlek geliştiricisinin cumartesi gününe kadar yükümlülüklerini yerine getirmek yerine borcunu üç yıl içinde taksitler halinde geri ödeyebileceği anlamına geliyor. Ancak tahvil süreci halka açık değil.

Tahvil sahipleriyle paylaşılan resmi bir belgeye göre, cuma günkü oylamada Country Garden'ın onshore alacaklılarının %56,08'i süre uzatımını onaylarken, %43,64'ü karşı çıktı ve %0,28'i çekimser kaldı.

Moody's kredi notlarını CA/C seviyesine indirdi

Moody's Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden'ın kredi notlarını CA/C seviyesine indirerek, görünüm negatif olarak açıkladı.

Çin bir krizden diğerine savruluyor

Çin'de ekonominin yaklaşık dörtte birini oluşturan emlak sektörü, müteahhitlerin borçlarını ödeyememesiyle körüklenirken, inşaat krizi 2021’den bu yana bir krizden diğerine savruluyor.

Geçtiğimiz ay Country Garden'ın mali sıkıntıları artarken, Pekin yönetimi mortgage oranlarını düşürmek ve ev alımları üzerindeki bazı kısıtlamaları kaldırmak da dahil olmak üzere bir dizi destek önlemi aldı.

Country Garden, itfası yaklaşan tahvilinin vadesini uzatmak istiyor

 

Çin’de ikinci Evergrande vakası! Büyük iflas yaklaşıyor mu?

 

China Evergrande ABD'de iflas mahkemesine başvurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)