BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBolat: Hizmet ihracatımızı 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz----

Bolat: Hizmet ihracatımızı 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz

Bolat: Hizmet ihracatımızı 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz
19 Eylül 2023 - 15:48 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat "Orta Vadeli Program hedeflerimiz doğrultusunda, hizmet ihracatımızı 2028 yılına kadar 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz." dedi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat X sosyal medya paltformu üzerinden Orta Vadeli Program hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Dünya ticareti içinde payı gittikçe artan hizmet ticaretinin ülkemiz dış ticaretindeki payı da önemi de gittikçe artmaktadır. Orta Vadeli Program hedeflerimiz doğrultusunda, hizmet ihracatımızı 2028 yılına kadar 200 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz. Küresel hizmet ticaretinden aldığımız payı ise %2'ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Ticaret Bakanlığı olarak bizler de bu önemin farkında olarak Bakanlığımız merkez teşkilatında "Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü"nü kurduk ve hizmet ticaretine yönelik 4 mevzuat çalışmasını gerçekleştirdik. Taşımacılık, telekomünikasyon, bilgisayar ve bilgi hizmetleri başta olmak üzere hizmet ihracatımıza katkı sunan sektörlerimizi önemsiyor ve Bakanlık olarak destekliyoruz. 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da hizmet ticaretinde dış ticaret fazlası veren hizmet ticareti sektörümüzün "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedefimize katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Bakan Bolat, ABD'de yatırımcılarla buluşacak

 

Bakan Bolat: İhracatta hedef yüzde 10

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)