BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBoK Başkanı: Enflasyon düşene kadar faiz artışı sürmeli----

BoK Başkanı: Enflasyon düşene kadar faiz artışı sürmeli

BoK Başkanı: Enflasyon düşene kadar faiz artışı sürmeli
29 Ağustos 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Güney Kore Merkez Bankası Rhee, Politika sıkılaştırmasının Fed'in hareketinden önce bitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Rhee Chang-yong, bankanın (BOK) enflasyon oranı düşene kadar faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi gerektiğini, ancak merkez bankasının ABD Merkez Bankası'ndan önce sıkılaştırmasını durduramayacağını bildirdi.

Rhee, Güney Kore merkez bankasının, bankanın spekülatif güçlerin para biriminin düşüşüne neden olduğunu belirlemesi durumunda, gerekirse, dolar karşısında kazanılan istikrarı sağlamak için müdahale de dahil olmak üzere adımlar atmaya hazır olduğunu söyledi.

Rhee'nin ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole merkez bankacıları konferansının oturum aralarında yaptığı yorumlar, BOK'un on yıllardır görülen en yüksek enflasyona karşı küresel savaşta yumuşayan ilk büyük merkez bankalarından biri olabileceği yönündeki spekülasyonları azalttı.

Asya'nın dördüncü en büyük ekonomisi, küresel sıkılaştırmanın öncüsü oldu. BOK, pandemi dönemindeki parasal teşvikten vazgeçen ilk merkez bankaları arasında yer aldı ve politika faiz oranını geçen yıl Ağustos'tan bu yana 2 puan artırarak % 2,5'e yükseltti.

Güney Kore Merkez Bankası, 25 puan Faiz artırdı

 

Güney Kore Merkez Bankası'ndan faiz artırımına ara verdi

 

Güney Kore Merkez Bankası faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)