BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ'dan 'ultra gevşek para politikası' mesajı----

BOJ'dan 'ultra gevşek para politikası' mesajı

BOJ'dan 'ultra gevşek para politikası' mesajı
30 Mayıs 2023 - 07:58 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, ultra gevşek para politikasını sabırlı şekilde devam ettireceklerini söyledi.


Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda Salı günü yaptığı açıklamada, yakın vadede bir politika değişikliğine yönelik beklentilerin vurgusunu azaltarak, yüzde 2'lik enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşmak için merkez bankasının aşırı gevşek parasal politikasını sabırla sürdüreceğini söyledi.

Ueda parlamentoya yaptığı konuşmada, mevcut mali yılın ortasına doğru "Enflasyonun net bir şekilde yüzde 2'nin altına düşmesini bekliyoruz. Görünüm konusunda yüksek belirsizlik olmasına rağmen, enflasyonun bundan sonra toparlanması muhtemeldir" dedi.

Ueda, "(Biz) parasal genişlemeye sabırla devam edeceğiz, çünkü sürdürülebilir ve istikrarlı yüzde 2'lik fiyat artışlarının yanı sıra ücretlerde devam eden artışlara ulaşmak için hala mesafe var" diye ekledi.

Ülke çapındaki eğilimlerin önde gelen göstergesi olarak görülen Tokyo'daki çekirdek tüketici enflasyonu Mayıs ayında yavaşladı, ancak yakıtın etkisini ortadan kaldıran önemli bir endeks, genişleyen fiyat artışlarının bir işareti olarak kırk yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

BOJ, 27-28 Temmuz'da yapacağı politika toplantısında çeyreklik büyüme ve enflasyon tahminlerini gözden geçirecek.

Nisan ayında yapılan projeksiyonlara göre BOJ, çekirdek tüketici enflasyonunun Mart 2024'te sona eren mali yılda, Japonya Ekonomik Araştırma Merkezi tarafından 15 Mayıs'ta yayınlanan bir anketteki yüzde 2,3'lük tahminin altında yüzde 1,8'e ulaşmasını bekliyor.

İngiltere'de market fiyat artışları yeni zirveye ulaştı

 

Japonya'da işsizlik beklenenden fazla azaldı

 

Ekonomistlerden büyüme tahmini

 

İngiltere Merkez Bankası kontrolü kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)