BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBOJ'dan faiz artırım mesajı----

BOJ'dan faiz artırım mesajı

BOJ'dan faiz artırım mesajı
20 Nisan 2024 - 03:14 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Ueda, enflasyonun yükselmeye devam etmesi halinde faiz artırımının “kuvvetle muhtemel” olduğunu söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda, Peterson Enstitüsü'nün ev sahipliği yaptığı bir seminerde yaptığı konuşmada, enflasyonun yükselmeye devam etmesi halinde merkez bankasının " kuvvetle muhtemel" faiz oranlarını artıracağını ve gelecekte bir noktada devasa tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağını söyledi.

Ueda, enflasyonun yüzde 2 hedefinin "bir miktar altında" kalması nedeniyle merkez bankasının şimdilik gevşek para politikasını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Ueda ayrıca, Mart ayında çeşitli alışılmadık parasal genişleme tedbirlerine son veren BOJ’un politikasına daha fazla esneklik getirdiğini ve gelecek verilere bağlı olarak kısa vadeli faiz oranı hedefini değiştirebileceğini kaydetti.

Son olarak, BOJ'un Japon devlet tahvili (JGB) alımlarını da azaltmaya başlayacağını aktaran Ueda ancak bu azalmanın zamanlaması ve kapsamının henüz belirlenmediğini söyledi.

Fed: En büyük finansal risk 'enflasyon'

 

Dünya Bankasından 416 milyon dolarlık kredi

 

Lagarde: Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor

 

IMF'den Türkiye açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)