BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ piyasaya müdahale etti----

BOJ piyasaya müdahale etti

BOJ piyasaya müdahale etti
23 Mayıs 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

Japonya´da tahvil faizi yükselince BoJ müdahale etti. Borsa sert düştü

10 yıllık Japonya hazine tahvillerinin faizi yüzde 1´in üzerine çıkınca Japonya Merkez Bankası (BoJ) 2 trilyon yen (yaklaşık19 milyar dolar) fonlama yapacağını açıkladı.
Tahvil piyasasındaki hareketlilik ve Çin´den gelen sanayide daralma işareti, Tokyo Borsası´nda sert düşüş getirdi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 2 yükseldikten sonra yüzde 4.5 eksiye döndü.
10 yıl vadeli tahvil faizi bir yıldan fazla bir süredir görülen en yüksek seviyeye ulaştı.
Japonya MB finansal operasyonlar birimi, finansal kuruluşlara kısa vadeli ve sabit faizli kredi sağlamanın, uzun vadeli faizlerdeki mantıksız artışa verilen karşılık olduğu açıklaması yaptı.
Banka ayrıca 810 milyar yen tutarın iki tahvil alım operasyonu açıkladı. Operasyonlar Maliye Bakanlığı´nın tahvil ihalesi ile aynı gün gerçekleşecek. Şu ana kadar Japonya MB operasyonların Bakanlık ihaleleri ile aynı güne gelmesinden kaçınıyordu.
Fon yöneticileri ve aracılar piyasanın, merkez bankasının son günlerde yükselişte olan faize bir çözüm sunmamasından ve iki günlük toplantının ardından yaşanan hayal kırıklığının getirdiği çalkantıdan dolayı satışa yöneldiğini düşünüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)